Poslední domácí porážku Kometa skousla 19. dubna ve finále extraligy, kdy prohrála 1:5 s Pardubicemi. „Je důležité doma body neztrácet. Chtěli jsme navázat na vítěznou šňůru před prohraným zápasem v Pardubicích," těšilo brněnského gólmana Jiřího Trvaje.

Na výhře, která Brnu zajistila už 27 bodů a návrat na druhou příčku tabulky, se podílel i nejproduktivnější muž jarního play off Tomáš Divíšek. Brněnský centr nastoupil v letošním ročníku po zranění poprvé. „Musím si na hru zvykat. Fyzička je v pohodě, ale ruce nefungují. Nechytám zápasové tempo," popisoval Divíšek.

Na Brnu nebyla znát osmidenní extraligová pauza, kdy si Kometa užila jen vítězné intermezzo v European Trophy v Salcburku. Modrobílá parta vletěla na chomutovské Piráty s haldou energie. „Neměli jsme do utkání dobrý vstup. Hráli jsme bez pohybu a puky nám odskakovaly. Kometa je silná na kotouči a důrazná v soubojích. Vyhrála zaslouženě," smutnil chomutovský asistent kouče Mikuláš Antoník.

V úvodní svižné třetině se blýskl Radek Dlouhý. Na 2:0 zvýšil po narážečce s Romanem Eratem a Milanem Hruškou brněnský štírek Miroslav Holec.„Hodně dní jsme stáli. Dobře jsme trénovali a měli do zápasu chuť," povídal Dlouhý.

V deváté minutě se při početní převaze dočkali i Piráti, když dorážkou střely Michaela Frolíka snížil na 1:2 Lukáš Pulpán. „Zápas jsme si zkomplikovali sérii vyloučení. Naštěstí jsme výpadek ustáli. Soupeř byl nepříjemný v protiútocích," doplnil brněnský asistent trenéra Lubomír Oslizlo.

Jenže Kometa měla raketový nástup do druhé třetiny, kdy Chomutov nenechala oddechnout. Ve 23. minutě si parádně vyměnil puk Dlouhý s Jozefem Kováčikem, který se proháčkoval do brankoviště. Tam si kotouč našel Zohorna a upravil na 3:1. Po třetím gólu Kometa zavřela střední pásmo a Piráty k velkým dobrodružstvím před Trvajem nepustila. „Počítá se přece i jednogólová výhra," uzavřel Dlouhý.

HC Kometa Brno – Piráti Chomutov 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Dlouhý (Zohorna), 7. Holec (Erat, M. Hruška), 23. Zohorna (Kováčik, Dlouhý)- 9. Pulpán (Frolík). Rozhodčí: Husička, Hradil – Bryška, Novák. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7200 (vyprodáno) Kometa: Trvaj – Žižka, Kováčik, Valach, Malec, Bičánek, Švrček, M. Hruška, Valábik – Zohorna, Čermák, Dlouhý – Jakub Svoboda, Divíšek, Jan Hruška – Holec, Petrovický, Erat – Hořava, Dočekal, Koreis.

Chomutov: Řehoř – Jurčina, Pulpán, Mrázek, Palin, Bartejs, Rýgl, Rutta, Lučka – Frolík, Kraft, Hřebejk – Hruška, Zálešák, Hrabák – Důras, Polák, Jíra – Lušňák, Sikora, Hromas