Modrobílí v pondělí dali rychle zapomenout na nepovedené začátky. Ve třetím finále dokonale vrátili Ústí bleskovou branku z předchozího zápasu. V čase 1:22 se po tečované přihrávce Klimta prosadil útočník Róbert Liščák.

„Vstoupili jsme do zápasu nabuzení. První gól byl hodně důležitý. Obzvláště proti Ústí, které má propracovanou obranu a pokud vede, je to voda na jeho mlýn,“ zdůraznil asistent brněnského kouče Viktor Lukeš.

Jeho svěřence první gól nakopl, drali se jako sršni před Salfického a dvě minuty první části před koncem znovu udeřili. Kostourek výborně zamíchal s pukem za brankou a chytře zvýšil vedení.

„Zkoušel jsem Salfického rozhodit. Hnul se na druhou stranu a pak se mi podařilo propasírovat kotouč za jeho záda,“ radoval se Kostourek.

Také ve druhé třetině domácí jasně dokázali: na špatné nástupy jsme zapomněli.

Ve 22. minutě vstřelil svou první branku v play off obránce Michal Kempný, který přesně usměrnil puk, jenž se záhadně odrazil od zadního mantinelu. „Na takové góly od manťáků mám smůlu,“ posteskl si Salfický, který krátce po třetím inkasovaném gólu pustil do branky Orcta.

Ani ten však neměl štěstí. Hned z první střely jej překonal obránce Lhotský a zasadil Ústí rozhodující ránu na 4:1.

„Probudili jsme se pozdě – až za stavu 0:3. Do dalšího zápasu nastoupíme úplně jinak. Kluci se snad přesvědčili, že Brno rozhodně není na kolenou,“ věří asistent ústeckého kouče Jan Votruba.

Hráči Komety v úterý ve čtvrtém finálovém zápase mohou vyrovnat stav série. „Musíme si zase ohlídat začátek zápasu a hlavně střílet. Pak to zvládneme,“ povídá Lukeš.

VÝSLEDKY:

HC Kometa Brno – HC Slovan Ústečtí Lvi 5:1

Třetiny: 2:0, 2:1, 1:0

Muž zápasu: Robert Liščák

HC Kometa Brno: Hylák (Horčička) – Zubíček, Koma, Kántor, Lhotský, Křetinský, Kempný, Morava, David – Polodna, Kostourek, Haluza – Brabenec, Puchem, Korbon – Vondráček, Barus, Dlouhý – Sedlák, Liščák, Klimt. Trenér: V. Kýhos

HC Slovan Ústečtí Lvi:

Salfický – Kříž, Macháček, Klobouček, Zeman, Němeček, Pojkar, Kubát, Tůma – Procházka, Špirko, Hovorka – Heřman, Pazourek, Janků – Dragoun, Mikulík, Sklenička – Havlíček, Hanzl, Šaffer. Trenér: M. Hořava

Branky a nahrávky: 2. Liščák (Klimt), 19. Kostourek (Zubíček), 22. Kempný, 36. Lhotský, 50. Sedlák (Lhotský, Liščák) – 33. Sklenička (Němeček). Rozhodčí: Souček, Fraňo – Prchal, Padevět. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7 200 (Vyprodáno)
ROZHOVOR S RÓBERTEM LIŠČÁKEM NAJDETE
ZDE:
ČTĚTE TAKÉ SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY V PRAVÉM HORNÍM ROHU