Brněnští hokejisté si po umístění mimo příčky zajišťující extraligové play off v neděli mírně spravili chuť výhrou 3:2 v prodloužení nad Chomutovem. „Důležité je, že se nám podařilo posunout hlavně náladu. Objevují se i legrácky. Taky tréninky jsou jiné, ty první byly zakřiknuté. Kluci jsou uvolněnější," všiml si kouč Vladimír Kýhos, který Kometu převzal před týdnem po odvolaném Zdeňku Venerovi.

Současný i předešlí brněnští trenéři mají s koučováním Západočechů bohaté zkušenosti. Kýhos ještě na začátku sezony vedl právě Energii. „Výhoda to je jednoznačně pro trenéra soupeře. Vymýšlí taktiku, my jsme jen hráči, kteří ji dodržují. Tuto výhodu dlouho využíval kouč Venera, který nás jako trenér Zlína pravidelně obíral o body. Přesně věděl, co od nás čekat a podle toho pak vymýšlel taktiku svým svěřencům," povídal karlovarský brankář Lukáš Mensator.

Kýhos svoji výhodu zase tolik nepřeceňuje. I když zná karlovarské prostředí dokonale. „Je to soupeř jako každý jiný. Jasně, hráče znám. Ale na to za sebou nemusíte mít angažmá v Energii, abyste věděli, že všechny jejich zápasy rozhoduje Lukáš Pech," mávl rukou trenér, který začíná své druhé brněnské angažmá.

Oproti duelu s Chomutovem čeká sestavu Komety přinejmenším jedna výrazná změna. Znovu se vrátí ke hře na čtyři kompletní útoky. „Neměli jsme žádné levé křídlo do čtvrtého útoku. Vrací se i Radim Bičánek, který už bude zdravý," těší brněnského stratéga návrat kapitána.

Forvardi Komety se i na tréninku zlepšují ve střelbě, na kterou kladl kouč velký důraz. V minulých zápasech Brno produktivita hodně trápila. Útočník Radek Dlouhý se ale na pokusy svých kolegů jen díval. Sezona pro něj možná skončila. „Pořád má bolesti a nelepší se to. Nechceme, aby se mu něco stalo. Když si zajistíme místo mimo baráž, spíš pak dáme šanci mladším klukům," uzavřel Kýhos.