Zábranský nazul brusle po nevydařených výsledcích Komety z posledních týdnů. Brňané prohráli sedm z předešlých devíti zápasů a v tabulce se po excelentní první čtvrtině základní části extraligy propadli na čtvrtou příčku. „Hráči zbystřili. Ale nechci strašit vztyčeným ukazováčkem, spíš je to tak, že nám na výkonech záleží," vysvětluje Pokorný.

Varování ovšem pro Kometu přichází z úvodů zápasů, které jí aktuálně příliš nevycházejí. V minulém týdnu prohrávala po první třetině 0:2 na Spartě, dokonce 0:3 v derby ve Zlíně. „Hráli jsme dvacet zápasů, ve kterých jsme neměli problémy se začátky. Nyní bylo několik jiných v tom, že jsme měli deset minut slabších. Rozebrali jsme si chyby. Rozhodně nebudeme měnit taktiku. Jen ji musíme dodržovat," prohlašuje zkušený brněnský útočník Martin Erat.

Kometa v nadcházejících duelech hodlá hru zjednodušit. „Hráči cítí, že když se nedaří dát tři žabičky přes hokejku a nepadají góly pod víko, musíme najít trochu jinou cestu," tvrdí Pokorný. Brňané se dnes dvacet minut po páté odpoledne střetnou doma s pátým Hradcem Králové, v neděli pak od pěti odpoledne s devátou Mladou Boleslaví. „Divákům, kteří za námi přijeli na Spartu, do Zlína a Olomouce, dlužíme trochu radosti," uznává Pokorný.

Erat spatřuje příčinu poklesu Komety i ve velkém hráčském zatížení. To znásobila marodka týmu a nahuštěný program. Poslední tři týdny nastoupilo Brno ve sledu úterý, pátek, neděle. „Místo na čtyři útoky jsme hráli pár zápasů jen na tři. Podobné stavy jsou všude, ať je to v KHL nebo v NHL. Kluci byli unavení. Nestačili jsme dobruslovat dozadu," říká nejproduktivnější hráč extraligy.

Nadcházející soupeři Komety Hradec Králové a Mladá Boleslav se utkali v minulém kole, Mountfield vyhrál 3:1 a bodoval popáté v řadě. „Hradec se herně zvedá, je to nepříjemný soupeř, se kterým jsme na jeho ledě vysoko prohráli a byla to první porážka v sezoně," vzpomíná brněnský útočník Martin Dočekal na klubovém webu.