Rondo bouří, kotel je plný a tři třetiny nenechá odpočinout hlasivkám. Začátek prvoligové sezony? Ne, teprve první přípravný zápas hokejistů brněnské Komety proti slovenské Nitře. Více jak dva tisíce diváků sledovaly výhru domácích 4:2. Pátý tým loňské první ligy prošel během letní pauzy velkou proměnou, objevilo se v něm třináct nových tváří.

Až na brankáře Hronka, který zápas sledoval jen z tribuny, se do hry zapojili všichni. „Chtěli jsme hlavně, aby se ten tým sehrál. Nové hráče jsme si potřebovali vyzkoušet,“ odhaluje význam utkání trenér Komety Rostislav Čada. A nováčkové ho určitě nezklamali. Útočná řada složená z letních akvizicí Lipiny, Vostřáka a Dlouhého byla u všech čtyřech gólů.

Ex-slávistický Radek Dlouhý na dva góly přihrála a v závěru ještě dovezl puk do branky. O další trefy se v první třetině postarali Vostřák s obráncem Mikelem a ve třetí chvíli před Dlouhým také Lipina. Rozhodčí rozdali v přípravě celkem hodně vyloučení. Dveře trestné lavičky se hráčům otevírali hned osmnáctkrát.

„Může to ale také pramenit z toho, že jsou hráči ještě nerozehraní a spoustu faulů udělají omylem. Jsme ale rádi, že jsme si vyzkoušeli přesilovky a oslabení,“ připouští Čada. Mnozí fanoušci včera postrádali kapitánské céčko na hrudi Miroslava Baruse, který tuto funkci zastával na konci sezony. Včera vedl tým Pavel Vostřák. „Ale příště to může být někdo jiný. Zkoušíme různé varianty,“ vysvětluje trenér Čada.

A stejné je to podle něj s brankáři. Včera chytal Radek Fiala, v dalších zápasech mají dostat stejnou příležitost i Hronek s Kubešem. Kometa připravila i jedno překvapení, ne led vyjel s týmem zlínský útočník Robin Kovář. „Byl tu týden na zkoušku a osvědčil se, takže podepsal smlouvu na rok plus dva roky opce,“ prozrazuje Čada. Naopak ještě chyběl zraněný David Appel.