Prvoligový duel už spěl k prodloužení, když pět minut před koncem zasadili Brňané dva smrtící údery. Za devět vteřin. Kometa vyhrála v hale posledního celku skupiny Východ 4:2.

„Bylo to hodně bojovné utkání, ale naštěstí jsme to dokázali strhnout na svou stranu,“ oddychl si kapitán Komety Pavel Vostřák. Právě on vítězné dílo dokonal, když ujel při signalizovaném vylučování. Navázal tak na pár vteřin starou vítěznou trefu obránce Zubíčka.

„Šumperk je sice poslední, ale bojuje o záchranu jako o život. Proto to bylo těžké utkání a vítězství nás stálo hodně sil,“ okomentoval výsledek brněnský trenér Vladimír Kýhos.

Draci dávali hned od počátku najevo, že myslí na body. V osmé minutě se trefil Martin Ambruz, který začínal sezonu v Brně.

Jenomže modrobílým se tentokrát podařilo dobře nacvičit početní výhody. Z přesilovek dali tři branky, první z nich v jedenácté minutě Barus.

Ve druhé třetiny zajistil hostům vedení Klimt, ale Šumperk se nedal. Krátce po začátku posledního dějství srovnal Galvas. „Šumperk pak začal hodně zlobit, ale náš třetí gól patrně rozhodl,“ vytušil Kýhos.

Vítězná branka Pavla Zubíčka přišla v přesilovce. Šumperk pykal za špatné střídání. „Udělat pět minut před koncem takovou školáckou chybu, že jeden z hráčů zapomene vystřídat, a najednou tak hrajeme v šesti, to si prostě prvoligový tým nemůže dovolit,“ čílil se šumperský kouč Jiří Otoupalík.

Ve středu hraje Kometa opět venku – v Třebíči.