Fanoušci v modrobílém mají minimálně v semifinálové sérii smůlu. Ti, kteří se nedostanou přímo na stadion, budou muset sledovat přenosy v hospodách nebo doma. „Pro semifinálové zápasy určitě nepřipravujeme akce s velkoplošnými obrazovkami. V případě postupu do finále bychom o tom přemýšleli, ale teď zatím nic nechystáme," uvedl mluvčí Komety Michal Chylík. Na případném pořádání veřejných projekcí by se chtěl podílet pivovar Starobrno. „V tuto chvíli nás nikdo nekontaktoval, ale jsme připraveni podle vývoje situace zareagovat a být u toho," řekla mluvčí pivovaru Jana Austová Pikardová.

Žádná oznámení nebo žádosti o povolení akce s projekcí hokejových zápasů zatím neregistruje ani radnice Brna-středu. „Pokud by žádost na úřad přišla, posuzovali bychom ji jako každou jinou. Zejména adekvátnost akce ve vztahu k navrhovanému místu konání, hlučnost akce, časový harmonogram vzhledem k rušení nočního klidu a podobně," popsala Kateřina Dobešová z radnice.

Samotní fanoušci by venkovní sledování hokeje přivítali. „Byl jsem před dvěma lety fandit na Moraváku a atmosféra byla úžasná. Je škoda, že se letos zatím nic nechystá. Hlavně když je tak teplo. Myslím, že minimálně na první dva zápasy v Hradci by přišlo fandit hodně lidí," řekl fanoušek Tomáš Skoupý. Nestěžují si naopak provozovatelé hospod, kteří budou zápasy vysílat. „Máme dvě televize, jednu na zahrádce a druhou vevnitř, a Kometu pouštíme. Určitě je velký zájem o rezervace. Lidi se mě ptali už minulý týden po čtvrtfinále," uvedl Jaromír Kočař z restaurace Montenegro v Kotlářské ulici.

Brňané mohli před velkoplošnými obrazovkami na Moravském náměstí společně fandit Kometě například v roce 2015 při semifinálové sérii s Litvínovem nebo v roce 2014, kdy se brněnský klub prostřílel až do finále proti Zlínu. V předchozích letech davy modrobílých fanoušků zaplnily také většinu náměstí Svobody.

DANIEL HRBOLKA