V úterý si to v 51. kole extraligy dvacet minut po páté hodině večer oba soupeři rozdají o šesté místo, tedy o přímý postup do play-off. „Mluvím myslím za všechny, že emoce z minulé sezony v tom nejsou. Loni nás Chomutov s Romanem Červenkou vyřadil a teď nejde o nějakou vendetu. Nebereme to osobně,“ ujišťuje asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Domácí mají vše ve svých rukách. Pokud vyhrají v základní hrací době, slaví postup mezi elitní šestici. Nepřipraví je o to ani porážka v pátečním posledním kole a výhra Chomutova. Kometa má spočítáno. „Soustředíme se na to, abychom zápas zvládli, ať jsme v klidu,“ povídá forvard Brna Jan Káňa.

Při rovném zisku v tabulce rozhoduje o konečném umístění v základní části vždy součet bodů mužstev ze vzájemných duelů. Teď jsou o krok napřed Piráti, kteří vedou 5:4. Při výhře domácích dojde k součtu 7:5 pro Kometu. „Bude to opatrný zápas, ve kterém moc gólů nepadne a rozhodnou výkony brankářů. Ján Laco nás poslední tři čtyři zápasy drží a předvádí výborné zákroky,“ hlásí asistent chomutovského kouče Petr Martínek.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

„Dřív jsme dávali hodně gólů a také hodně dostávali. Teď hrajeme víc zezadu, což pomáhá i mně,“ přitakává slovenský gólman.

Čtěte také: Takový zápas nám určitě zvedne sebevědomí, věří Čiliak

V brněnském dresu se představí jeho krajan, který se zdá také v dobré formě. Marek Čiliak se blýskl v neděli na ledě lídra Liberce, pomohl k výhře 2:1. „Potřeboval jsem se chytit a trošku si napravit psychiku. Řekl jsem si, že mi začíná sezona. Věřím, že právě takový zápas nás nastartuje,“ říká Čiliak, který s týmem přidal teprve druhou výhru za tři body ze třinácti duelů.

Čiliakovi spoluhráči za sebou cítili jistotu. „Jde vidět, že to v něm je, což dokázal už první rok v Brně. Chytil se snad v pravý moment. Pomůže nám a my musíme hrát zodpovědně z obrany a oplatit mu to,“ prohlašuje Káňa.

V Liberci to byla trochu jiná Kometa než v předchozích zápasech – priorita byla pozorná defenziva. „Teď už jde všechno stranou, už je jen tým. Člověk do toho musí padat po hubě, blokovat střely a hrát na maximum,“ burcuje brněnský útočník Tomáš Vincour.

Po zranění ramene se rozehrává, zvládl zápas doma s Třincem i na severu Čech. „Moje hra ještě není úplně optimální, protože jsem měl delší pauzu. Dostávám se ale do toho,“ ujišťuje Vincour.

Mimo jiné únorová posila z KHL ze Záhřebu, bek Jakub Krejčík, už trénuje s týmem po otřesu mozku, jenž si odvezl z Vítkovic.