Stehlík při nedělní porážce 1:5 ve Vítkovicích schytal ránu pukem do nohy. Ptáček si zahraje v první obraně s Tomášem Kaberlem. „Tomáš je zkušený hokejista, souhra by mohla klapat. Odehráli jsme spolu v reprezentaci Baltika cup v roce 2004. Tak jsem mu říkal, že je to v klidu, že už jsme sehraní," směje se.

Čísla v kolonce startů se rekordmanovi české extraligy na chvíli zamrzla na počtu 1204 utkání. Ptáčka brzdila i pravidla. Od této sezony se zapisuje do kádru osmnáct hráčů a dva brankáři bez věkového omezení. Do celkového počtu dvaadvaceti hráčů se pak doplňují jen hokejisté do devatenácti let. Při využití čtyř útoků tedy zbývá šest volných míst v obraně. „Pro tým je výhoda, že má trenér dostatek možností. Pro hráče, který nehraje, je to složitější," hlásí Ptáček.

Nepořádek v obraně

Kometa chce v pátek po debaklu z Vítkovic zlepšit obranu. „Za celých jedenáct zápasů v přípravě a pak proti Liberci jsme v ní neměli takový nepořádek jako ve Ostravě," prohlašuje Hadamczik.

Jasnou výhru s posledním týmem tabulky, který v úvodu sezony dvakrát prohrál však odmítá. „Žádného soupeře nikdy nemůžete podcenit a navíc je začátek ligy. Vary přijedou s taktikou dobře bránit a chodit do protiútoku. Nebude to lehké," dodává.

Hlavní trenér Komety stále nemůže počítat s kanonýrem Petrem Tonem. „Nebude hrát zhruba ještě čtrnáct dnů. Může trénovat a střílet, ale nemá dostatečnou sílu v ruce. Má však vůli hrát co nejdřív," povídá Hadamczik.

Ústřední muž hostujícího týmu však nechybí. Kapitán Karlových Varů Radek Duda zřejmě opět uslyší pískot z brněnských tribun. „Duda bude určitě zase provokovat. To je normální stav," myslí si brněnský kouč.

Obránci si na šestatřicetiletého bouřliváka musí dát pozor. Duda v prvních dvou utkáních zaznamenal gól a asistenci. „Je jeden z klíčových hráčů. Každý hokejista má nějaké úkoly. Duda hraje svůj osobitý styl. Musím na něj být připravený. Určitě dohraje každý souboj," tuší Kaberle.