O třech bodech rozhodli až v závěrečné třetině, kdy se poprvé v sezoně trefil také obránce David Nosek, jenž zaznamenal klíčový třetí gól Brňanů. „Je to velká úleva, čekání na gól bylo dost nepříjemné," povídal zadák, který v minulé sezoně nastřílel šestnáct branek.

Dvaatřicetiletý obránce strhl na začátku třetí třetiny vedení na stranu Komety, když využil přesilovou hru. Po třech vteřinách. Na první zářez v dresu Komety čekal 23 zápasů. „Dost jsem se natrápil, ještě se mi nestalo, že bych na první gól čekal tak dlouho," oddechl si po utkání.

Těsné vedení Kometa ještě navýšila díky parádní akci Hynka Zohorny, který kličkou položil na led obránce a předložil puk před prázdnou branku skórujícímu Vilému Burianovi. V závěru sice vykřesal hostům naději Petr Vampola, ale Kometa už si tři body vzít nenechala. „Bylo to vydřené utkání, které jsme si v závěru ještě zkomplikovali, ale musím poděkovat klukům za bojovnost. Vítězství je nesmírně důležité," ocenil asistent brněnského kouče Karel Beran.

Jeho svěřence opět zlobil veterán Petr Nedvěd, který v utkání vstřelil dvě branky. Tu první v závěru první třetiny, kdy proměnil teprve druhou střelu Liberce na gólmana Marka Čiliaka. Kometa přitom měla v úvodní části znatelnou převahu. „To je hokej. Tlačíme se dopředu, ale potýkáme se s koncovkou. Soupeři v soutěži jsou vyrovnaní. Nedvěd akci dobře zakončil, ale my jsme věřili, že zápas otočíme. Museli jsme ho urvat," komentoval Beran řádění libereckého útočníka.

Hosté za svoji pasivitu zaplatili ve druhé části hry, kdy Kometa skórovala díky Novotnému a Kempnému. „Byl to úporný zápas. Nedokázali jsme pochytat útoky soupeře ve středním pásmu, navíc jsme dostali branku ve vlastní přesilovce," mrzel hostujícího asistenta trenéra Milana Černého druhý obdržený gól.

Kometa si v tabulce pojistila čtvrtou příčku. V dalším zápase se Brňané představí na Štěpána ve Zlíně.

31. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky:21. Š. Novotný (Čermák, J. Hruška), 27. Kempný (Burian, Čiliak), 42. D. Nosek (J. Hruška, Čermák), 51. Burian (H. Zohorna, Koreis) – 18. Nedvěd (Kolmann, T. Urban), 28. Nedvěd (Vampola, Bulíř), 60. Vampola (Bulík).
Rozhodčí: Hradil, Šír – Bryška, Lučan.
Vyloučení: 8:8, navíc Vampola (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.
Diváci: 6920.

Sestavy:

Brno: Čiliak – D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík – Š. Novotný, Čermák, J. Hruška – T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II – Dočekal, Koreis, Burian – Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Liberec: Melicherčík – Hunkes, Derner, Vitásek, Výtisk, Kolmann, Čutta, Šimek – Bartek, Bulík, Víšek – T. Urban, Nedvěd, Bulíř – Valský, Vampola, J. Vlach – Dušek, Psota, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.