Díky třem naturalizovaným Severoameričanům získal ráz korejské hry zámořský nádech. „Možná se to nezdá, ale jsou na tom výborně fyzicky, kvalitně bruslí a jsou šikovní s pukem," vysekl Habrovec poklonu exotickému soupeři.

Pro třiatřicetiletého beka šlo o premiéru. „Proti žádnému asijskému týmu jsem v kariéře ještě nehrál. Proti reprezentacím ano, ale těm slabším. A už je to nějaký ten pátek," usmál se.

Přestože spojení "korejský hokej" může vykouzlit úsměv, o žádném podcenění nemohla být řeč. „To nejde. Každý hráč se musí na zápas pořádně připravit. Už kvůli zranění," podotkl zkušený bek.

Proti celku z Dálného východu se to ani nevyplatilo. Stačilo patnáct vteřin a Korejci vedli 1:0. „Naštěstí jsem to sledoval jen ze střídačky. Brankář možná ani nic neviděl, každopádně šlo o laciný gól," měl jasno brněnský patriot.

Při pohledu na hru i střídačku asijského protivníka žádnou velkou zvláštnost nenašel. „Pořád je to hokej. Snad jen při některých vypjatých situacích dělali větší povyk," povídal Habrovec.

S jeho celkem jej čeká ještě měsíc do startu sezony, v níž Techniku čekají převážně soupeři ze severu Moravy. „Trénujeme dvakrát denně se zaměřením na fyzičku. Na souhru máme poslední dva týdny před začátkem druhé ligy," doplnil kapitán vysokoškolák.