Kometa naopak smutní pošesté v řadě. V této sérii získala pouhé dva body. Navíc klesla na devátou pozici, protože ji předběhly Vítkovice. Na jedenácté Pardubice má náskok šesti bodů. „Už je to dost. Všechny nás to štve. Bojujeme, ale nutně potřebujeme výhru," smutnil obránce Jozef Kováčik.

Jihomoravané se do zdánlivě již rozhodnutého zápasu vrátili díky dvěma přesilovkovým zásahům právě Kováčika. Jeho tým totiž ve třech minutách dostal výhodu pěti proti třem. A slovenský bombarďák se činil. „Ještě předtím jsem trefil břevno. Po první třetině jsme si řekli, že se musíme víc tlačit do branky," hlásil brněnský forvard Hynek Zohorna.

Pro jeho spoluhráče Jakuba Svobodu skončil zápas už po 186 vteřinách, když píchl holí do svého jmenovce Jaroslava. „ Bylo to neúmyslné, i když mě to bolelo. Na Kometu jsme ale chtěli vlétnout," chválil takticky výbornou první třetinu bývalý hráč Brna Jaroslav Svoboda.

Sparta rychle vedla díky Jaroslavu Hlinkovi, v prostřední části se prosadil Angel Krstev. Prostřední část patřila hostům s devatenácti střelami na branku. Závěr ale ovládla Sparta. Vítězný gól dal Daniel Forman, v závěru se ještě prosadil Miroslav For-man. „S Brnem je to vždycky úporný boj. Vedení jsme lacině ztratili. Zápas jsme zlomili až díky přesilovce," tvrdil domácí kouč Josef Jandač.

Brněnský celek si v pátek po deseti dnech zopakuje cestu do Českých Budějovic, kde naposledy prohrál 2:3 v prodloužení. Jihočeši se na něj navíc dotáhli na jediný bod, nyní jim patří desátá příčka.

Kometa navíc ztratila výhodu neodehraných zápasů z předchozí fáze sezony. Nyní absolvovala stejně jako dalších jedenáct extraligových celků 44 duelů. Do konce základní části zbývá pouhá osmička duelů.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. J. Hlinka (P. Ton, Sičák), 30. Krstev (I. Rachůnek, S. Treille), 46. Přibyl (Philipp, I. Rachůnek), 60. Forman (Jánský, Bahenský) - 37. Kováčik (T. Svoboda), 38. Kováčik (Čermák, Petrovický). Rozhodčí: Hribik, Husička - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:5, navíc Jakub Svoboda 5 min. a do konce utkání, J. Hruška (oba Brno) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5352.

Sparta: Pinc - Pilař, Sičák, Milam, Krstev, Philipp, Jan Hanzlík, D. Kočí - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Broš, Jaroslav Svoboda - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman - od 25. navíc Pacovský. Trenéři: Jandač a Votruba.
Brno: Trvaj - Dujsík, Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, M. Hruška - H. Zohorna, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Erat, Holec, Petrovický - Dočekal, Koreis, Burian. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.