Kováčik však pracoval souběžně s týmem. „Jen jsem nezvedal takové váhy jako kluci. Jsou pomalu o dvacet let mladší jak já. Pro mě je pozitivní, že jsem zpevnil břicho, které jsem celé roky nenáviděl. Je konečně úplně někde jinde," usmívá se rodák z Topoľčan.

Neuvažoval o přípravě, kterou by si řídil vyloženě sám. Tento model zvolily posily Komety Ondřej Němec, Martin Zaťovič, Marek Kvapil a Martin Erat. „Ti borci jsou ale trochu někde jinde. Fungují takto celou svoji kariéru. Já se připravoval sám jen dvakrát v kariéře, teď jsem chtěl být s mužstvem. Příští rok to zvážím," povídá bek, jenž v minulé sezoně zaznamenal ve 49 duelech 32 kanadských bodů, přičemž vsítil osm gólů.

Zranění se slovenskému obránci nevyhnula ani v přípravě. „Hned z prvního tréninku jsem odstoupil. Natáhl jsem si zadní stehenní sval, který mě ještě pobolívá," podotýká. Další pauza přišla kvůli nucené operaci. „Nechal jsem si vyříznout bursu (zánět tíhového váčku – pozn. red.) v kotníku, abych to dal kupy," povídá Kováčik. Jeho spoluhráč Leoš Čermák zase využil letní přípravu k operaci klíční kosti.

Kvůli zdravotním problémům vynechal Kováčik 
i letní fotbalové exhibice. „Fotbal mi chybí. Byl jsem si ťuknout s týmem v hale. Trochu jsem to klukům kazil. Přece je vidět roční absence," směje se.