Jak jste tu zprávu přijal o stopce na dva zápasy pro Hanzlíka?

Jak jsem ji mohl přijmout? Pan Jandač dosáhl toho, co chtěl. Vyřadil nám nejlepšího hráče a nejlepšího beka. Samozřejmě si za to Honza může trochu sám tím zákrokem, i když si myslím, že nešlo o úmysl. Úder nešel přímo na hlavu, ruce se mu tam odrazily. Ale zasáhl ho. To musíme přijmout.

Čekal jste menší trest?

Mluvil jsem s předsedou komise a v předpisech je za úder do hlavy minimálně dva zápasy. Až pět.

Ze tří vašich stížností na rozhodčí vám komise dvě uznala

Samozřejmě. Musel jsem se smát, když po prvním zákroku na Vojtu Němce v první třetině, kdy zůstal ležet za brankou, že prý měl skloněnou hlavu. To snad může mít u mantinelu, jak chce. Může mít hlavu dva metry nahoře nebo na zemi, ale pořád je to krosček. To jenom ukazuje, jak to u nás funguje. My si můžeme stěžovat, a výsledek je 2:2. Ale zápasy byly ovlivněné těmito zákroky, dostali jsme z nich gól. Takhle to u nás funguje.

Nevolal vám někdo z Vítkovic s vyjádřením solidarity?

Ne to ne, my nepotřebujeme žádnou podporu. To vidí celá republika. Je smutné, že Sparta se s takovým kádrem musí snižovat k něčemu takovému. Myslím, že má pan Jandač má k dispozici takové mužstvo, se kterým by nás měli tady vymést 4:0 a jít dál. Celou sezonu se holedbají, kolik mají peněz, hráčů a všeho. Pak používají takové zákroky…

Takže z toho viníte sparťanského trenéra?

Samozřejmě. Já myslím, že se to nestalo poprvé, každý kdo se motá kolem hokeje, to ví.