Slovenský mistr světa z roku 2002 poprvé obleče modrý dres nejspíš už v pátečním duelu s Třincem. „Potřebuju se dostat do zápasového kolotoče. Co mi chybí v nohách, musím uhrát hlavou a rukama. Jsem trpělivý. Snad mi kluci pomůžou. Časem zase já pomůžu jim," vypráví osmatřicetile­tý centr.

Ve třetím extraligovém kole se potkají dva neporažené týmy. Kometa i Třinec mají šest bodů. „Vybral jsme si těžkého soupeře pro návrat. Potřebuju pět šest zápasů. Potom se mi vrátí hokejová lehkost," přeje si muž, který osm let střílel branky ve slavné NHL.

A co Kometa na Třinec vymyslí? „Důslednou obranu bez chyb. Nesmíme jim nabídnout přesilovky. Hrají jinak a lépe než loni," ví trenčínský mistr federální ligy z roku 1991.

Muži s přezdívkou Robo hokej chyběl, přesto spoluhráče nechodil hecovat do kabiny. „Držel jsem se mimo. Nechtěl jsem zavazet a sledoval jsem hru raději z dálky," říká.

Kvůli výluce NHL se do českých týmů vrátila ze zámoří řada slavných jmen. I na ně se Petrovický těší. „Vidět takové hráče doma? To je bomba. Vždyť Jarda Jágr je světová superhvězda. Hokej s borci z NHL má vysokou úroveň. Extraliga získá na popularitě ," hlásí útočník.