„Neřešíme to,“ říká stroze asistent kouče Komety Kamil Pokorný před zápasem na Hané, který startuje v pátek deset minut před půl sedmou večer.

Druhá varianta soupeře pro klíčovou část sezony je čtvrtý Litvínov. Musí se však sejít víc okolností. Brňané potřebují v Olomouci vyhrát za tři body a Hradec Králové musí prohrát v Chomutově bez bodu. „Chceme se dobře naladit na play-off. Zakončit základní část výhrou, která by nám pomohla psychicky, k větší pohodě v mužstvu,“ hlásí brněnský bek Michal Gulaši pro klubový web.

Čtěte také: Kapitán Komety Čermák má po zásahu pukem otřes mozku, zlomený nos a otok na oku

Už jen tříbodová výhra Komety nebude jednoduchá záležitost. Olomouc ještě bojuje z dvanáctého místa o předkolo play-off. V boji o desátou příčku má z trojlístku se Zlínem a Plzní nejhorší pozici. Potřebuje Kometu porazit za tři body, doufat, že Plzeň neboduje na Spartě a Zlín doma proti Karlovým Varům získá maximálně dva body. „Nemáme to ve vlastních rukou. Ale dokud je nějaká naděje, chceme se o desítku pokusit. Uvidíme, na co to bude stačit,“ říká asistent trenéra Olomouce Jan Tomajko.

Brňané už za sebou svůj klíčový duel o postup do play-off mají. Čtvrtfinále si zajistili úterní výhrou 3:1 nad Chomutovem. „Spadlo to z nás. Někteří hráči šli do závěrečných zápasů s určitými zdravotními hendikepy a teď je necháme doléčit. Nastoupí někteří mladí kluci ze širšího kádru. I pro ně je to šance ukázat se,“ motivuje Pokorný své svěřence.

Volno může dostat třeba Tomáš Vincour, jenž měl v závěru základní části problémy s ramenem. Na marodce pak zůstávají Jakub Krejčík, Jan Štencel, Filip Král, Martin Zaťovič a kapitán Leoš Čermák, jenž si v duelu s Piráty zlomil nos a měl otřes mozku. „Vzhledově nevypadá dobře, je docela pomlácený. Věřím mu, že se na play-off vrátí. Takového hráče hrozně potřebujeme,“ povídá Gulaši.

Čtěte také: Kometa porazila Chomutov. Dočekal vystřelil hattrickem přímý postup do play-off

Bývalý obránce Sparty se může v play-off postavit svému bývalému klubu. Sparta je nyní ve formě, ale Brňané si rádi vzpomenou na čtvrtfinálovou výhru 4:2 na zápasy z roku 2012 a semifinálový triumf 4:3 na zápasy o dva roky později. V těchto letech Kometa dokráčela ke dvěma stříbrům.

SPARTA PRAHAPražané už jistě skončí třetí v tabulce. Na druhý Třinec ztrácí tři body, ale mají horší vzájemné duely. Pokud si Hradec Králové odveze pouhý bod z ledu sedmého Chomutova, Kometa ztratí šanci na páté místo a vyzve Spartu.
Pravděpodobnost: 95 %
 
VERVA LITVÍNOVPokud Hradec Králové prohraje v základní hrací době a Kometa zvítězí za tři body v Olomouci, poskočí před Mountfield na páté místo, jelikož vzájemné zápasy s ním má 8:4 na získané body. Poté by ji čekal čtvrtý Litvínov.
Pravděpodobnost: 5 %