„Hráči by si měli rozmyslet zákroky, do kterých jdou a uvědomit si, že někdy stačí centimetry a jejich soupeř už nemusí chodit," kroutil hlavou bývalý reprezentant a nyní televizní expert David Pospíšil.

Sparta po pondělní výhře 5:3 v Brně srovnala sérii na 2:2 a ve čtvrtek hraje doma o postupový mečbol. Kometě bude patrně chybět Němec, který po zákroku Tomáše Rachůnka zůstal v nemocnici s podezřením na otřes mozku. „Šli po něm. Bylo to evidentní a záměrně udělané. Němec je pro nás stěžejní hráč. Stejně jako pro Spartu Pech nebo Hlinka," zlobil se brněnský kouč Vladimír Kýhos.Vzpomínky na dramatické bitvy Komety se Spartou.

Podobně jako Rachůnek vyfasoval trest do konce utkání i Jan Hanzlík z Komety. Za hokejku v obličeji Lukáše Pecha. „Hráči si musejí uvědomit, že existuje nějaká míra tvrdosti. Očekávám pro oba disciplinární tresty," řekl Pospíšil.

Kritika směřuje i na rozhodčí. „Ale kazili na obě dvě strany," podotkl bývalý gólman Komety Karel Lang.

Brňany hnala v neděli i pondělí za výhrou vyprodaná Kajot Arena. Podle Pospíšila domácí příznivci zklidnění hry příliš nepomáhají. „Atmosféra je vždy fantastická, ale někteří lidé cítí nevraživost. Nejsem Pražák ani Brňák, někteří jsou až zlí, cítím z toho fanatismus. Můžu fandit, ovšem s respektem k soupeři," popisoval pardubický rodák.

Podle něj pomůže zopakování zákroků na kostce nad ledem. „Český fanoušek hokeji rozumí a pozná, co se stalo," prohlásil Pospíšil.

Do čtvrtečního utkání v Holešovicích vstoupí Kometa patrně bez Němce. „Hráč, který dělá nejvíc bodů, se dá těžko nahradit. Doufám, že to bude dobré. I když podle zákroku si myslím, že asi ne," posteskl si Kýhos.

Osmadvacetiletý forvard v play off nasbíral už jedenáct kanadských bodů. „Měl velkou formu. Může to znamenat ztrátu jednoho až jednoho a půl gólu na zápas. Ale snad se z toho oklepe, protože jeho absence by znamenala ztrátu pro hokej jako takový," obával se Pospíšil.

Kometa podle něj v Praze nesmí pokračovat v duchu čtvrtého střetnutí. „Rozháraná hra jí ubližuje, je hokejovější. Nesmí přistoupit na hru Sparty. Stačí si vzpomenout na nedělní zápas, to byla óda na radost, kterou ocenili všichni," připomněl expert.