Brňané v září zvítězili na západě Čech 6:3, v posledním vzájemném utkání na konci října doma pak porazili Plzeň 8:5. „V prvním zápase jsme dali čtyři góly v patnácti minutách. Domácí utkání s třinácti brankami, to se stane jednou za sezonou. Pro diváky bylo fajn, pro trenéry už horší," ušklíbl se Pokorný.

Kometa je nejproduktivnější tým v extralize, když se prosadila ve 110 případech, dala o dvanáct gólů víc než druhý nejofenzivnější celek Třinec.

Útočné smrště v zápasech Komety a Plzně jsou překvapivé. Západočeši se totiž v některých střetnutích střelecky trápili a se 72 góly mají až osmý nejlepší útok v soutěži. „Plzeň trošku změnila způsob hry. Vsadila hodně na obranu středního pásma a spoléhá na rychlé protiútoky i přesilovky. Máme to zmapované, ale v utkání musíme najít cestu přes střední pásmo," upozorňuje Pokorný.

Kometa se před reprezentační přestávkou nabudila dvěma domácími výhrami a poskočila na druhé místo tabulky o tři body za Třinec a bod před Liberec. V sestavě se nyní musí obejít bez mladíka Martina Nečase, který se v zámoří připravuje s výběrem do dvaceti let na mistrovství světa. „Klukům držím palce, ať navážou na výhry před pauzou," vzkazuje Nečas ze zámoří.

Brňané nabírali ve volném týdnu kondici, ovšem bez brankáře Marka Čiliaka a forvarda Marka Kvapila. Jejich zranění jim stále nedovolí ani v úterý nastoupit.

Do sestavy se vrací Michel Miklík a obranné řady rozšíří posila z Chomutova Tomáš Bartejs, trénoval vedle Ondřeje Němce. „Jsem strašně rád, že jsem s ním v obraně a těším se na extraligu," říká bek, který letos hrál v prvoligové Třebíči.

Ofenzivní duelLetošní utkání Komety se soupeři, ve kterých padlo nejvíce branek:
1. Kometa – Plzeň: 22 gólů (2 utkání / 6:3, 8:5)
2. Kometa – Zlín: 21(3 /5:3, 4:2, 3:4)
3. Kometa – Mountfield: 17 (3 /3:1, 1:5, 4:3)
Kometa – Mladá Boleslav: 17 (3 / 5:1, 4:2, 4:1)
4. Kometa – Karlovy Vary 16 (2 / 4:2, 8:2)