Dva góly při vlastní přesilovce přitom Kometa dostala už minulé úterý při domácí prohře 2:3 s Mladou Boleslaví. „Když si necháme dát dva góly v naší přesilovce, tak asi nemáme nárok na vítězství," upozornil brněnský asistent trenéra Karel Beran.

Kometa tedy v předehrávce 27. kola, jehož zbylé zápasy se odehrají v pátek, nenavázala na výhry nad Hradcem Králové a právě zmíněnou Slavií. V tabulce nejvyšší soutěže zůstala na čtvrtém místě, dva body za třetí Spartou Praha.

Vstup do utkání přitom měli Brňané, kteří do Liberce přijeli už v úterý po večerní výhře 6:4 v Praze, výstavní. Už ve třetí minutě je poslal Burian do vedení po odvážném průniku šestnáctiletého obránce Libora Hájka, který si díky asistenci připsal první extraligový bod v kariéře. V deváté minutě udeřil Burian podruhé. „Pak jsme ale dostali hloupé góly a v závěru nás to mrzelo," litoval dvougólový hráč Brna.

I Liberec ale našel svého střelce. Ve druhé třetině vyrovnal dvěma brankami reprezentant Jakub Valský. Druhou vstřelil v oslabení.

A ve 45. minutě rozhodli domácí o své výhře, když se v oslabení prosadil Tomáš Filippi. „V šatně jsme si něco řekli a od druhé třetiny se to otočilo. S Filippim jsme si řekli, že do toho musíme jít a vzít to na sebe," prozradil Valský.

Liberecké reprezentační duo vyzdvihl po vítězství i asistent trenéra Milan Černý. „Nezačali jsme dobře, ale o to více si výhry vážíme. Prvních patnáct minut bylo z naší strany špatných, ale pak bylo znát, že se do toho dostáváme. Bojovností, výkonem gólmana a produktivitou lajny Filippiho jsme dokázali zápas otočit," pochvaloval si kouč Severočechů.

Další utkání čeká Brňany v neděli, kdy na domácím ledě hostí od pěti hodin odpoledne mistrovský Zlín. Ten je v tabulce po nepovedeném začátku sezony stále poslední, v pátek však doma hostí Mladou Boleslav a může se tak ode dna odpoutat.

Předehrávka 27. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Valský (Filippi), 30. Valský (Filippi), 45. Filippi (Valský), 60. Radivojevič (Filippi) – 3. Burian (Hájek), 9. Burian (Vondráček).

Rozhodčí: Lacina, Pešina – Komárek, Ondráček.

Vyloučení: 8:6, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0.

Diváci: 3366.

Sestavy:

Liberec: Lašák – Šimek, Výtisk, Vitásek, Derner, Gřegořek, D. Kajínek – T. Urban, Vampola, Radivojevič – Valský, Filippi, Bulík – Bartek, P. Jelínek, Krenželok – Bulíř, Jass, J. Vlach. Trenéři: Čada a M. Černý.

Kometa Brno: Falter – Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Kováčik, Hájek – Ton, V. Němec, J. Hruška – Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II – Vondráček, Koreis, Burian – P. Mrázek, H. Zohorna, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.