Oba týmy nasbíraly shodně čtyřiapadesát bodů a Kometu drželo na pátém místě tabulky jen lepší skóre. Teď se Liberec díky vítězství před Jihomoravany prodral. „Cítili jsme se zesláble. Dva dny vánočního volna byly paradoxně znát,“ kroutil hlavou brněnský forvard Ondřej Veselý.

Kometa nastoupila opět bez zraněných opor Dopity, Hubáčka, Zubíčka a Baleje. „Nesmíme se vymlouvat. Děláme chyby a na góly se nadřeme,“ povídal brněnský bek Radim Bičánek.

Brno mělo devět přesilových her, jenže z gólu se radovalo vždy jen ve hře pěti proti třem. Po úvodním oťukávání se ve 12. minutě rozjel kolem mantinelu Tomáš Vak, zasekl puk a střelou pod horní tyčku strhl vedení na stranu Liberce. „Mančaft pracoval dobře. Nebýt našich faulů, Brno by se vůbec nedostalo do zápasu,“ vykládal Vak, který hrál i za brněnský Ytong. Za dvě minuty opařená Kometa prohrávala po gólu Nedvěda už 0:2. „Lehce pustíme soupeře do vedení a po dvou hrubkách zjistíme, že můžeme jít do tlaku. Začali jsme hrozně,“ věděl domácí kouč Vladimír Jeřábek.

Hru Liberce přibrzdily v 18. minutě dva slepené fauly a Kometa ve dvojnásobné přesilovce snížila Veselým, který tečoval Bičánkovu střelu.

V úvodu druhé části Kometa zaspala a důrazný Dušek poslal puk za Hoviho záda potřetí. Navíc na 1:4 pro Bílé Tygry zvýšil v 35. minutě Nedvěd a Hoviho v bráně vystřídal Trvaj. „Uvažoval jsem o změně už po třetí brance,“ uvedl Jeřábek. Těsně před přestávkou se Brno opět ocitlo v přesilovce pět na tři a situaci zužitkoval Bičánek, který se trefil poprvé v sezoně.

Naději vykřesal Stehlík, který v 50. minutě pálil do hrazení a odražený puk zasunul za Pincova záda. O šanci na zvrat se Brno připravilo špatným střídáním a za příliš mnoho hráčů na ledě dohrávalo utkání v oslabení. „Chybu beru na sebe. Špatně jsme se domluvili,“ doplnil Jeřábek.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 3:4

Muž zápasu: Nedvěd

Třetiny: 1:2, 1:2, 1:0

Branky a nahrávky: 19. Veselý (Bičánek, Stehlík), 39. Bičánek (Kvapil, Veselý), 50. Stehlík – 12. Vak (Hořava), 14. Nedvěd (Kudrna, Dušek), 21. Dušek (Kudrna), 35. Nedvěd (Víšek)

Rozhodčí: Minář, Šír – Poruba, Vengřín.

Vyloučení: 5:9.

Využití: 2:1.

Diváci: 7200 (vyprodáno)

Kometa Brno: Hovi – Houdek, Stehlík, Kempný, Bičánek, Mojžíš, Malec, Protivný – Erat, Brabenec, Dlouhý – Veselý, Hruška, Kvapil – Jar. Svoboda, Huml, Jak. Svoboda – Švaňhal, Procházka, Polodna. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Liberec: Pinc – Hunkes, Trončinský, Čakajík, Moravec, Výtisk, Pavlů, Štich, Derner – Klimenta, Plodek, Víšek – Hořava, Podkonický, Kudrna – Dušek, Nedvěd, Vak – Špaček, Vantuch, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.