Hned po vyřazení na sebe vzal velký podíl na konci sezony útočník Petr Ton. Zkušený kanonýr v semifinále nezaznamenal ani jeden kanadský bod. „Nevidím to tak. Petr je výborný hráč, v základní části nás táhl. V play off se mu soupeři víc věnovali. Bývá to tak, že v play off dávají góly hráči, kteří nejsou tak výrazní v základní části. Nemůžete se spoléhat na jednoho hráče. Petr makal, snažil se, jsme tady ale kolektiv a jedeme jeden za druhého. Je jedno, kdo dá góly. Důležitý je týmový výkon," zastal se kanonýra Čermák.

Sedmatřicetiletý centr zakončil v Brně svou čtvrtou sezonu. Zatím není jasné, jestli přidá další. „Končí mi smlouva, budu řešit svou budoucnost. Mám chuť pokračovat a budu rád, když zůstanu v Kometě. Uvidíme, jestli mě chce vedení," říkal Čermák hned po pátečním vypadnutí.

Kapitán není jediný, kdo zatím nemá jistou svou budoucnost. Nové smlouvy zatím nepodepsalo ani trio trenérů. „Nechci spekulovat, jestli zůstanou. Uvidíme, jak se všechno vyvine," uzavřel třebíčský rodák.