Mrzí vás druhá prohra v sérii víc než ta předchozí?

Určitě. Tentokrát jsme dvě třetiny byli lepší, na začátku třetí jsme se na sebe ale najednou dívali, jakože jsme z vedení překvapení. Je to škoda, měli jsme vyhrát. Ale na to se nehraje, je to 2:0 pro Litvínov.

Která nevyužitá šance vás po zápase nejvíc mrzela?

Příležitost jsem měl já, Vilda Burian… Šancí bylo dost, měli jsme vést po dvou třetinách 3:0. A když už se to nepovedlo, neměli jsme se takhle sesypat. Kromě obdržených branek na začátku třetí třetiny rozhodly zápas právě taky nevyužité šance v předchozí části hry.

I vás podržel brankář. Nejvíc se Marek Čiliak blýskl zákrokem lapačkou proti Kamilu Pirošovi. Co jste si v tu chvíli říkal?

To byl zákrok sezony. Takovým momentem brankář tým vždycky nastartuje. O to víc nechápu, co jsme předvedli ve třetí třetině. Chybami jsme Litvínovu nabídli další možnosti a on je potrestal. Útočníky má výborné.

Jaká je v týmu po dvou porážkách nálada?

Výborná. Jsme bojovně naladění a nemůžeme se dočkat třetího zápasu.

V první třetině zranil letící puk ve tváři brněnského obránce Tomáše Malce. Už jste ho viděl?

Asi už odpočívá někde v autobuse. Rána do pusy samozřejmě není příjemná. I tento moment nás měl spíš vyhecovat, abychom zápas pro Tomáše urvali. Bohužel to nevyšlo. Věřím, že na třetí utkání bude už zase připravený.

Přestože jste hráli venku, prezentovali jste se hodně útočně, snažili jste se držet puk. Zkusíte hrát doma ještě ofenzivněji?

K tomu si něco řekneme, to nebudu vykládat do médií. Máme dobrý základ, výkon jsme nepředvedli vůbec špatný. Musíme se od toho v pondělí odrazit.