VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Mikšan svlékl výstroj. A přestoupil do Olomouce

Brno - Hokejový život občas dokáže být bleskový a také trochu krutý. Vúterý se útočník David Mikšan proháněl po ledě na tréninku Komety, oden později už hrál zápas za olomouckou Moru vChrudimi. Během čtyřiadvaceti hodin vyměnil dres, zaměstnavatele ivyhlídky na letošní sezonu.

7.1.2009
SDÍLEJ:

David Mikšan z brněnské Komety.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

„Seběhlo se to hodně rychle. Během tréninku mi bylo řečeno, že se mám svléct z výstroje a jít za Liborem (Zábranským, majitelem Komety – pozn. red.). Ten mi sdělil, že odcházím do Olomouce,“ líčí podrobnosti bleskového přestupu jednatřicetiletý Mikšan.

„Není to nic příjemného, ale neberu to jako křivdu. V hokeji se takové věci stávají. Každopádně jsem to vůbec nečekal a zatím jsem to nestačil ani pořádně rozdýchat,“ přiznává zkušený útočník.

V letošní sezoně v modrobílém dresu nasbíral osmnáct kanadských bodů za devět gólů a stejný počet asistencí. „Co se týče statistik, na začátku se mi nedařilo. Přesto si myslím, že jsem se postupně dostával do formy a moje výsledky nějak nevybočovaly oproti dřívějším sezonám,“ popisuje Mikšan své herní rozpoložení.

Na Hané si nad příchodem forvarda mnou ruce. „Jde o levé křídlo, které je navíc produktivní. Podmínky smlouvy ještě budeme dolaďovat, je to však již náš kmenový hráč,“ upřesnil Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc.

„Mora pro mě znamená novou motivaci. Rád bych s ní přešel předkolo a hrál čtvrtfinále play off,“ dívá se Mikšan dopředu. A co říká na reálnou možnost, že by se proti Kometě mohl ukázat ve vyřazovacích bojích? „Podle mě mám věk na to, že nemusím nikomu nic dokazovat. Za sebe jen můžu říct, že budu předvádět maximum tak, jak jsem to dělal v Brně,“ slibuje levý křídelní útočník.

Na dres jedenáctinásobných mistrů Československa ale určitě nezanevře. „Mé dvouleté angažmá v Kometě hodnotím jako nejlepší v kariéře. A diváci? Neskuteční. Chtěl bych jim za všechno poděkovat,“ rozloučil se David Mikšan s modrobílou společností.

Autor: Tomáš Svoboda

7.1.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vedoucí Modré linky důvěry Bohuslava Horská.

První sex, sebepoškozování, jmenuje nejčastější dotazy dětí vedoucí linky důvěry

Brněnská spalovna. Ilustrační foto.

V brněnské spalovně shoří odpad od tří milionů lidí. Po rozšíření o třetí kotel

AKTUALIZOVÁNO

Ve Francouzské ulici v noci hořela tři auta. Včetně mercedesu za milion

Brno - Brněnští hasiči museli v noci po třetí hodině likvidovat požár tří osobních aut ve Francouzské ulici. „Zcela shořel mercedes a Renault Scénic, oheň navíc poškodil ještě hyundai," informoval mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Vodojemy v Brně se podobají oblíbené istanbulské památce, říká znalec podzemí Svoboda

Brno /FOTOGALERIE/ – Již zanedlouho se Brňané i přespolní vyřádí na adrenalinových prohlídkách brněnského podzemí. Lidé při nich vstoupí na dosud nepřístupná, ale zato zajímavá místa, jen s helmami a čelovkami. Úzkými štolami a žebříky do podzemí, které návštěvníci zakusí, již nespočetněkrát prošel znalec brněnského podzemí Aleš Svoboda. Právě on se velkou měrou na zpřístupnění nových tras podílí.

Přetížená řečkovická pošta dostane další klienty. Jehnice ztratí výdejní místo

Brno - Fronty na vyzvednutí zásilek se na poště v Řečkovicích od začátku března ještě prodlouží. Pro odložené zásilky si sem přijdou i lidé z Jehnic a Ořešína, kteří by jinak využili výdejní místo v jehnickém obchodě. Do konce února totiž obchod zavře a s ním skončí i výdejní místo.

Soupeř? Zmuchlané košile. Nejtěžší je vyžehlit manžety, říká účastnice soutěže

Brno – Že žehlení není ryze ženská záležitost přišli v sobotu dokázat muži na mistrovství v žehlení. Týmy i jednotlivci v Nákupním centru Královo Pole poměřili síly, když jim organizátoři přichystali zmuchlané košile.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies