Stejně jako jeho spoluhráči hrál prvních pět minut zápasu nezvykle v tichu. Brněnští fanoušci rozvinuli transparent: Takhle to vypadá, když na to serete vy: 1:8, 2:8, 3:9! Naráželi v něm na nepovedené výsledky v posledních dvou sezonách proti rivalovi Spartě. Ten pak doplnili pěti minutami, kdy nefandili a jen v tichosti přihlíželi hře.

Při tomto bojkotu zaskočila brněnského brankáře Marka Čiliaka lehká střela hostujícího forvarda Jakuba Orsavy. Ve druhé třetině pak z přesilovek hosté utekli na rozdíl tří branek po gólech Tomáše Marcinka a Petra Sýkory.

První část vzkazu fanoušků týmu brněnské Komety.

Zhruba polovina fanoušků v aréně pak pokřikem odvolávala trenéra Aloise Hadamczika. „Po začátku druhé třetiny jsme diváky nedostali na svou stranu," prohlásil Hadamczik. „Zaplatili si za vstupné, dali najevo, že nesouhlasí s výsledkem i hrou. Vnímal jsem to tak, že jsme si naběhli a musíme si to vytrpět," dodal.

Kováčik si nevoli z hlediště také uvědomoval. „Nemůžu na to nic říct. Když se ohradím, budu špatný já. Na druhé straně se po pěti minutách povzbuzování výborně rozběhli, ale bohužel jen oni. My jsme se rozjeli až pět minut před koncem. Pardubice si výhru zasloužily," povídal domácí bek.

Druhá část vzkazu fanoušků týmu brněnské Komety. Prvních pět minut zápasu byl kotel ticho.

Kometa snížila dvěma brankami až v polovině třetí třetiny. Trenér hostů Peter Draisaitl si však vzal time out ve správný moment a hru uklidnil. „Naši hráči zvládli zápas dobře, ale ještě to nebylo stoprocentní na šedesát minut. Vyhodnotíme, jak tým posunout dál," mínil nový kouč hostů.

Nervózní závěr ještě dokreslil Kováčikův osobní trest, když po písknutí napálil kotouč na hostující branku. „Jsem impulzivní hráč, nic se na tom nezměnilo. Musím uznat, že tam ofsajd byl, ale já jsem se rozčiloval kvůli jiné situaci," hlesl.
Kometa je stále sedmá a na přímé postupové šesté místo do play off ztrácí sedm bodů. V neděli ji čeká moravské derby se Zlínem. Duel startuje od půl čtvrté odpoledne.

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Ton (Kováčik, J. Hruška), 49. J. Hruška (T. Kaberle, Kováčik) – 1. Orsava (Čáslava, Štajnoch), 22. Marcinko (Redenbach, Orsava), 24. P. Sýkora (Štajnoch, Redenbach)

Rozhodčí: R. Čech, Hradil – Bryška, Lukš

Vyloučení: 5:3, navíc Kováčik (Brno) 10 min a do konce utkání. Využití: 0:2

Střely: 22:23. Zblokované střely: 18:16

Hity: 21:7

Úspěšnost vhazování: 52% (33/63) – 48% (30/63)

Diváci: 7526

Sestavy:

Kometa Brno: Čiliak – Kováčik, T. Kaberle, Kuboš, Koch, Dujsík, Malec – Ton, J. Hruška, H. Zohorna – Špirko, V. Němec, J. Káňa II – Vondráček, Koreis, Burian – P. Mrázek, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Pardubice: Maxwell – Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, Ščotka, M. Šeda – Orsava, Nahodil, Kaut – P. Sýkora, Redenbach, Marcinko – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Rapáč, Krajňák, Moučka. Trenéři: Draisaitl a R. Král.