VYBERTE SI REGION

Mladíky v Břeclavi smetly javorové listy

Břeclav – Zatím je nikdo nezná, ale za pár let se z nich mohou stát esa světového hokeje. Bezejmenní, z nichž vyrostou největší hvězdy. Právě takoví hráči se každoročně představí na Memoriálu Ivana Hlinky.

9.8.2011
SDÍLEJ:

Mladí hokejisté - ilustrační fotografie.Foto: DENÍK/Martin Daneš

K hostitelským městům turnaje, na němž se utkávají reprezentační výběry do osmnácti let, patří také Břeclav. Ta od pondělí hostí skupinu A, v níž se rve i český výběr. Svěřenci kouče Jiřího Vebera měli v úterý na programu těžký kalibr. V klání proti kolébce hokeje neuspěli. Se stejně starým kanadským výběrem prohráli 1:6. S vyzrálejším soupeřem alespoň částečně drželi krok jen v první třetině. To ještě na světelné tabuli svítilo skóre 0:0. Po první pauze však Kanaďané zabrali a soupeře zneškodnili. „Hokej se nedá hrát jen na dvacet minut. Snažili jsme se hrát nějaký systém, ale po prvním obdrženém gólu jsme se složili. Pak už se to na nás sypalo,“ povzdechl si trenér Veber.

Sedláček sice ještě vyrovnávacím gólem zareagoval na úvodní kanadskou trefu, pak už ale javorové listy zaplavily břeclavský led. Druhou třetinu ovládly poměrem 4:1. „Kluci se moc nedokázali popasovat se zámořským stylem. Navíc byli pořád vylučovaní. To soupeř hrál tvrdě ale čistě. Můžeme mu pogratulovat,“ říkal český trenér.

Jeho výběr nenavázal na pondělní solidní výkon, po němž porazil Švýcary 3:1. V tu chvíli si trenér ještě mohl pochvalovat výkon mužstva. „Věděli jsme, že to bude těžké a bude nás to stát proti Švýcarům mnoho sil. To se potvrdilo. Jenom mě mrzí, že jsme nedali góly dřív, ale i vítězství 3:1 je pěkné,“ hodnotil kouč.

Veberův tým obhajuje na turnaji, kterým v minulosti prošli Ovečkin, Stamkos, Crosby nebo Pavelec, čtvrté místo z loňska. To zařídil silný ročník 1993 v čele s Dmitrijem Jaškinem. Současný výběr se o postup do semifinále utká v dnešním klíčovém zápase se Švédy. Utkání startuje v sedm hodin večer. (pam, dan)

Hlinkův memoriál – zápasy v Břeclavi:
ČR – Švýcarsko 3:1
ČR – Kanada 1:6

Středa:
15:30 Kanada – Švýcarsko
19:00 ČR – Švédsko

Pátek 12. srpna:
15:30 zápas o umístění
19:00 semifinále

Sobota 13. srpna:
17:00 finále nebo utkání o bronz

Autor: Tomáš Svoboda

9.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies