Klub podle něj nemohl při domácí premiéře udělat pro pokračování zápasu nic víc. „Teď do haly sháníme ještě další větráky. Ty můžou rozehnat mlhu nad ledem, zamlžená plexiskla ale nevyřeší," sdělil Chylík.

Hokejisté brali předčasný konec zápasu většinou s humorem. „Asi nikomu z nás se to ještě nestalo. Snad ani v žácích. Ale hrát nešlo. Stál jsem mezi kruhy a neviděl puk v rohu kluziště," popisuje brněnský útočník Tomáš Svoboda.

Počasí v kabině se spoluhráči neřeší. „Doufám, že v dalším zápase už nás mlha neomezí. Většinou s ní bývají problémy na starších zimácích. V Brně jsem tři roky a zažil jsem ji poprvé," říká reprezentant.

Náhradní termín zápasu zatím není určený, kluby mají na dohodu dva týdny. „Věříme, že se Zlínem shodneme na co nejbližším datu. Držitelé permanentek a lidé, kteří se prokážou lístkem na první zápas, budou mít vstup zdarma. Vrátit vstupenku však není možné," informoval Chylík.

Do Vítkovic

Brněnští hokejisté už mlhu neřeší. V úterý večer je totiž čeká další duel. Ke třetímu kolu zajíždí do Vítkovic, které v neděli zvítězily 4:3 v Karlových Varech. „Nemyslím, že pro ně může být výhoda, že jsou rozehranější. Mají za sebou cestu z Ostravy do Karlových Varů a zpět, ta je určitě unavila," podotýká Svoboda.

Z Vítkovické kabiny zaznívají před moravským soubojem směrem k vicemistrovské Kometě slova uznání. „Nedělní vítězství nám udělalo radost, ale nyní je čas soustředit se na jedno z možná nejlepších mužstev extraligy," uvedl pro klubové internetové stránky vítkovický trenér Peter Oremus.

Vítkovická aréna, ve které se na jaře příštího roku odehraje část zápasu mistrovství světa, je atypická svým extrémně širokým kluzištěm. „Myslím, že v extralize už je to poslední takové letiště. Vítkovičtí toho umí využít. Na tak velkém prostoru je hned víc znát každá chyba, nejde ji rychle napravit," upozorňuje Svoboda na zrádnost místa, kde v úterý od pěti hodin odpoledne nastoupí.

V prvním domácím duelu sezony však Vítkovice této výhody nevyužily a prohrály 3:5 s Hradcem Králové. „Věřím, že se tentokrát vyvarujeme individuálních chyb a budeme celou dobu koncentrovaní," přeje si trenér Oremus.

Napadení fanoušci Zlína
Po ukončení extraligového zápasu mezi Kometou a Zlínem napadli neznámí útočníci skupinu šesti fanoušků hostujícího týmu. „Včera při cestě domů jsem měl telefonát od kamaráda z Brna a říkal, že byl u toho, jak nějací fotbaloví bezmozci napadli naše fanoušky a kradli. To samé udělali i fanouškům Komety a taky jim brali šály," napsal na diskusní fórum jeden ze zlínských fanoušků.
Napadené skupiny se zastávali někteří fanoušci Komety, i ty však agresoři napadli. Zatím není jasné, jestli šlo o příznivce brněnského hokejového klubu, nebo třeba fotbalové chuligány. „Neznáme detaily, víme to, co se píše na fórech. Podle našich informací agresoři nebyli fanoušci Komety, ale lidi zvenčí. Jako klub nemáme žádné oficiální stanovisko od policie. Každopádně se od takového chování kategoricky distancujeme. Pokud se incidentem bude policie zabývat, nabídneme maximální spolupráci. Agresoři nejsou fanoušci naší Komety. I kdyby se k ní sami hlásili," uvedl mluvčí extraligového vicemistra Michal Chylík.
Podobnou situaci přitom letos neřeší Kometa poprvé. Už na začátku roku byla poblíž haly Rondo napadená skupinka fanoušků Litvínova.

DAVID NEKVINDA