Příklad? V úterý se na evropské ledové ploše utkaly v přípravě na novou sezonu dva kluby prestižní KHL. Nižnij Novgorod podlehl Slovanu Bratislava 1:2.

Ruský klub tak zakončil své desetidenní soustředění v Brně. „Bydleli v hotelu Bobycentrum, kde taky měli zázemí. Je tam nová posilovna. 
U nás chodili na led a na rotopedy. Další tréninky měli Rusové na umělé trávě za hotelem. Byli tady asi před měsícem na obhlídce a líbilo se jim to," popsal ředitel haly Miloš Fadrný, jak se na jih Moravy dostal ruský celek.

Hvězdní bratři Kosticynové či Alexander Frolov našli zázemí v kabině druholigové Techniky Brno. „Teď to pro nás není takový problém, na ledě ještě netrénujeme. Novgorod se ještě někdy v půlce srpna asi na šest dní vrátí, takže budeme fungovat v některé z menších kabin," přiblížil sportovní ředitel Techniky Vlastimil Odehnal.

BOX:
Dvě ledové plochy. Domácí zápasy zde hraje druholigová Technika Brno, její mládežnické týmy i mládež Komety Brno.

Hala Sportpoint. Tréninkové centrum florbalových Bulldogs Brno, mládež zde hraje i zápasy.

Mateřská škola Kometka. Sportovní školka provozovaná Kometou Brno od roku 2013.

V současnosti trénuje za Lužánkami i extraligová Kometa. „Jsem tady poprvé a líbí se mi to. Takových tréninkových hal potřebuje český hokej víc," říkal při prvním tréninku obránce Tomáš Kaberle, který dlouhé roky hrál v zámořské NHL.

„Máme tu všechno, jen jsem pořádně promrzl," usmíval se po své první návštěvě haly trenér Alois Hadamczik, který Kometu na jaře převzal.

Od příštího týdne se Kometa přestěhuje do domácí DRFG Areny. To druholigová Technika zůstává za Lužánkami celý rok. „Kdyby haly v roce 2006 nevyrostly, asi se teď snažíme nějak taky vměstnat ke Kometě, varianta by byly taky Rosice či Blansko. Samozřejmě jsme rádi, že haly s kvalitním zázemím máme. Jsou dobré i pro spoustu hobby hokejistů," podotkl Odehnal.

Za Lužánkami navíc nejsou jen ledové plochy. Od roku 2013 tam funguje také mateřská škola a hala na míčové sporty, kde sídlí florbalisté Bulldogs. „A tým hraje zápasy ve Vodově ulici, jinak trénuje tady. Mládežnické týmy zde i hrají zápasy. Je to profesionální hala," popsal Fadrný.

„Přístavba pomohla i nám. Vznikla díky ní nová šatna, kde máme na druhou ligu nadstandardní zázemí," dodal Odehnal.

V areálu Sportcentra Lužánky fungovala dva roky i tréninková střelnice RapidShot, která se přestěhovala do DRFG Areny.