Národní tým i přes porážku 1:4 předvedl aktivní hru proti Kanadě, povinné vítězství pak uzmul v duelu s Běloruskem, které přehrál 6:1. „S Bělorusy to bylo ze začátku vyrovnané, možná jsme hráli moc nahoru dolů. Pak nám to tam ale napadalo a už jsme si výsledek v klidu pohlídali. S Kanadou jsme neproměnili vyložené šance a udělali zbytečné chyby, první gól zrovna já za bránou,“ mrzí Krejčíka prohraný souboj s Markem Scheifelem před trefou Ryana O´Reillyho.

Zadák brněnské Komety nastupuje po boku Jakuba Jeřábka ve třetí obraně. „Kuba je kvalitní bek a rozumíme si. Vyhrajeme se a nebude vůbec žádný problém,“ říká Krejčík, který dosud vypálil na branky soupeřů třikrát. „Musím víc střílet, někdy je to z mé strany moc předržené,“ dodává.

Vladimír Sobotka.
Reprezentaci na MS doplní Holík, Kubalík skončil. A co Sobotka?

V neděli měl český tým volný den, který využil především k regeneraci. „Každý tráví volno po svém. Spousta kluků už tady má rodiny a jsou s nejbližšími. Já jsem zůstal na hotelu, zašlapal si na kole a relaxoval,“ popisuje Krejčík, jehož přítelkyně dorazí v úterý a poté plánuje český bek, že vyrazí i na Eiffelovu věž.

Šampionát je v Paříži zatím trochu ve stínu nedělních voleb francouzského prezidenta. „Asi moc lidí neví, že tady je nějaké mistrovství. Volby jsou teď pro Francouze mnohem zásadnější než hokej,“ sděluje nejproduktivnější muž z mistrovského kádru Komety v play-off, v němž čtyřikrát skóroval a přidal devět asistencí.

Se spoluhráči je však překvapený z podpory českých fanoušků. „Musím říct, že jsme se tady při zápasech cítili jako doma. Bylo příjemné, když jsme jeli autobusem na utkání a už před bránou na nás čekali fanoušci. Přijelo jich do Paříže docela dost, což je fajn a doufám, že to tak bude pokračovat,“ usmívá se odchovanec pražské Slavie. Na pokoji bydlí s dalším bývalým slávistou brankářem Dominikem Furchem.

V pondělí ve 20.15 čeká české mužstvo další zápas skupiny B proti Finům. „Hrají hodně defenzivně a spoléhají na brejky, bude to vyrovnané. Věřím, že pokud nebudeme ztrácet zbytečně puky na modré čáře, máme velkou šanci,“ dodává Krejčík.

Brankář Dominik Hrachovina.
Žádný stres, na led si to chodím užít, říká dvojnásobný finský mistr Hrachovina