Jak vypadal váš první bod za A tým Caroliny?
Na modré jsme se měnili s bekem Jakem Beanem. Nahrál mi, naznačil jsem a přihrál jsem to dolů. Z první šel puk mezi kruhy a gól dal Lucas Wallmark, takže druhá asistence.


Zahrál jste si i proti brněnskému odchovanci a obránci Liboru Hájkovi, jenž nastoupil za Tampu. Svedli jste nějaké souboje?
Asi dvakrát jsme se potkali na ledě, když jsme hráli přímo na sebe. Po utkání jsme se ale nesešli, měli jsme hned posilovnu a pak už Libor s týmem odlétal. Doufám, že se mu v Tampě daří. Je to dobrý bek.

Ilustrační foto.
V Karviné jde o dost. Trenéři Zbrojovky ladili hlavy hráčů

Generální manažer Caroliny Ron Francis i kouč Bill Peters vás chválili. Cítíte větší šanci, že se prosadíte do NHL?
Snažím se předvádět to nejlepší, co umím, na tréninku i v zápasech. Snaží se o to každý, protože je nás tady zatím nějakých padesát a každý se chce prodrat do sestavy. Uvidíme, jaké to bude v dalších zápasech.

Pochvaly jste posbíral za to, že se nebojíte jít do hry jeden na jednoho…
Určitě si člověk musí dovolit a hrát s pukem, ne to jen odhazovat. Pomohl mi rok v Brně. Ze začátku jsem byl trochu ustrašený, protože je něco jiného hrát s chlapy, s Martinem Eratem a dalšími. Občas jsem puk zbytečně zahodil. Teď se snažím i o kličky, pokud nejsou riskantní.


„Nedokážu si představit, že bych si v osmnácti letech dovolil v přípravě NHL, co si dovolí on. Klobouk dolů, jaké má sebevědomí, je radost se na něj dívat." útočník Caroliny Derek Ryan



V Brně jste se učil od Erata, kdo vás udivuje v Carolině?
V podstatě všichni hráči, kteří nastupovali v NHL minulou sezonu. Jordan Staal je osobnost jak v kabině, tak na ledě. Pak třeba z mladších Fin Sebastian Aho nebo Jeff Skinner. Od těchto hokejistů se chci co nejvíc učit.


Jaký máte program na kempu?
Hráči, co tady nebydlí, jsou na hotelu. Ráno máme snídani, pak jedeme na zimák, kde trávíme přibližně tři čtyři hodiny. Je to téměř celodenní trénink. Potom se vracíme zpátky na hotel a máme volný zbytek dne. Není to tak, že musíme být všude na čas a chodit všichni společně. Když máme volno, každý si dělá, co chce. Jen při venkovních utkáních v Buffalu a Tampě jsme zašli na společný oběd nebo večeři s týmem.


Víte, kolik střetnutí si v přípravě ještě zahrajete?
Zbývá ještě asi nějakých pět zápasů do konce přípravy. Nikdo neví, kdo bude hrát příští utkání. V kempu se to dozvídáte ze dne na den.

Brno doma hostí Most.
Střet týmů s ofenzivními gólmany. Brno v Superlize přivítá Most