K dispozici mají být všichni. „Ohrožen je pouze start Tomáše Vlasáka, který má problémy se žebrem," řekl plzeňský trenér Milan Razým na adresu své opory.

Ta si na ledě skvěle rozumí s veteránem Martinem Strakou, který se nedávno potýkal se zraněným obličejem. V sérii jej tak bude zdobit obličejový kryt. „Zkusil jsem čtyři a ve všech se blbě dýchá," přiznal kapitán i majitel plzeňského klubu.

Touto dvojicí ovšem výčet plzeňských snajprů nekončí. Spolupráce na ledě se skvěle rýmuje i rebelovi Radku Dudovi se členem Klubu hokejových střelců Václavem Pletkou. Dvanáct gólů nastříleli i Jakub Lev s Ondřejem Kratěnou.

Zvládnout emoce

Podle zvuku jmen je ofenzivní síla na straně Plzně. Kometa znovu vsadí na kolektivní pojetí. „Hlavně musíme zvládat emoce, abychom nebyli vylučovaní. Ale jiskřit to určitě bude," mínil brněnský kapitán Leoš Čermák, jeden z členů Komety, který pamatuje na předloňský semifinálový triumf Jihomoravanů právě nad Plzní.

Nadbytečné pěnění krve bude Kometě ke škodě. V základní části je Plzeň v přesilovkách sice ve středu této statistiky. Jenže kromě Liberce nikdo nehrál tolikrát v početní výhodě. „V rukavičkách se nejspíš hrát nebude. Půjde o tvrdý souboj se zarputilým protivníkem. Kdo se udrží a bude v té sérii disciplinovanější, získá převahu," tvrdil Vlasák, který ale možná stihne až víkendové zápasy v Brně.

Trenéři Komety si musí dát pozor na jednoho čertíka ve vlastních řadách Kanaďan Ryley Miller při utkání v Třinci na ledě doslova řádil. Ovšem nesportovně. Co s ním udělá play off? „Trenéři ho budou nabádat, aby hrál svůj hokej. Tyhle věci musí přijít na řadu v pravou chvíli, ne ve zbytečném okamžiku, kdy může oslabit tým," upozornil zkušený Čermák.

V Plzni vědí, jak houževnatý soupeř k nim z Moravy míří. „Je jasné, že nás čeká nepříjemný, silově hrající mančaft. Ale také, že to bude hlavně o nás," poukázal na důvěru ve svůj tým Straka.

Nejčastější góly Plzně.