Diváci prvních pár minut nefandili, ve dvacáté vteřině jste dostali gól. Jak moc zápas ovlivnily právě tyto události?

Nemůžeme se vymlouvat na ticho. I kdybychom hráli na zavřeném stadionu, musíme se s tím vyrovnat. Jde o to hrát koncentrovaně a nedostávat při prvních střídáních góly. Přesto bych neřekl, že jsme udělali vyloženě chybu. Střela šla od modré a gólman ji pravděpodobně neviděl nebo byla tečovaná. S psychikou ale branka po dvaceti vteřinách rozhodně zatřese.

Na začátku druhé třetiny jste obdrželi další dvě branky.

Za stavu 0:3 bylo ještě obtížnější se zkoncentrovat, přesto se nám to ve třetí části podařilo. Poslední dvacetiminutovku jsme odehráli jako úplně jiný mančaft. Jedna dobrá třetina však nestačí.

Ukázal zápas proti Pardubicím, že je to všechno především o psychice?

Ve třetí třetině jsme začali víc jezdit a napadat ve dvou. Za stavu 0:3 je totiž jedno, jestli dostaneme pět nebo osm. Samozřejmě nás nakoply dvě rychlé branky, obraz hry pak vypadal úplně jinak. Pardubice nevyrážely dopředu a čekali, co s nimi provedeme my. Takže určitě to má s psychikou co dělat.

V Brně už hrajete několik let. Procházíte momentálně největší krizí?

Vánočních krizí bylo už víc a taky jsme se z nich dostali. V roce 2011 jsme byli na padáka a nakonec jsme uhráli druhé místo. Neházel bych flintu do žita, před námi je čtrnáct zápasů. Pokud budeme hrát hokej jako v poslední třetině, body uděláme a do play off se dostaneme.

V neděli vyzvete venku Zlín.

Nenaděláme nic, los je takový. Jestli chceme udělat play off, musíme porážet i rozjeté soupeře.

MIROSLAV VOZDECKÝ