Tomu se říká špatné načasování. Když v této sezoně vyjedou hokejisté brněnské Komety na led proti Zlínu, forma jim nepřeje. Jednou vlastní, podruhé soupeře. Naposledy při domácím měření sil v Kajot Areně zabředlo Brno do menší krize. A na začátku sezony se pro změnu dařilo Zlínu doma. Na rozdíl od dalších zápasů na Stadionu Luďka Čajky. Ve středu ve čtvrt na sedm večer začíná třetí pokus o lepší než jednobodový zisk.

Berani udělali fanouškům ve své aréně radost čtyřikrát za sebou. „Výsledky, kdy bodovali venku a doma prohrávali, se teď obrátili. Poslední domácí zápasy sehráli velice dobře," zalitoval kouč Zdeněk Venera, který do Brna přišel právě ze zlínské střídačky.

Pro něj je každý vzájemný duel pikantní. Nyní jej ale bude sledovat celá extraliga. Vždyť jde o souboj druhého se třetím, oba protivníci navíc nasbírali shodných 53 bodů. Kometa má však o dva zápasy méně. „Těší mě, že jsme konečně protrhli špatnou střeleckou bilanci. Ovšem současná Kometa bude zřejmě mnohem silnější protivník, má na všech postech velmi kvalitní hráče," uvedl zlínský trenér Rostislav Vlach.

Nová zlínská krev

Do Zlína se už s několika výjimkami pěknou řádku sezon chodí na osvědčená jména, která vévodí bodovým statistikám. K Čajánkovi a Balaštíkovi s Leškou se ale nyní výrazně připojil třeba mladík Honejsek. „Kvalitních kluků tam mají víc. Navíc výborně organizují hru dozadu, mají vyrovnanou brankářskou dvojici," tvrdí o soupeři Venera.

To se nyní dá říct i o Kometě. V posledních pěti zápasech hájil branku Komety Martin Falter, protože Jiřího Trvaje tři týdny trápily zdravotní potíže. „Asi šlo o nějakou virózu. Necítil jsem se moc dobře a nemělo smysl něco pokoušet," tvrdil na tréninku uzdravený Trvaj. V zápase ale začne na střídačce. „Martin se toho zhostil výborně. Proti Kladnu udržel nulu, skvělé," chválil Trvaj svého „náhradníka".

V letošní sezoně získala Kometa se Zlínem jen dva body. Po remízách 3:3 se radovalo PSG. „Když to zopakujeme, tak to beru," prohlásil brněnský kouč. Chybět mu ovšem bude nejproduktivnější brněnský hráč Jakub Svoboda, který si drobné zranění odnesl z reprezentač­ního srazu.

Zlín před pauzou zpřeházel útočné formace. „Vítězná sestava nemění. Do úspěšného složení nebudu zasahovat," řekl Vlach, který se těší na souboj se svým bývalým trenérským parťákem.