„Do Komety přichází na hostování do konce sezóny," říká sportovní manažer Komety Pavel Zubíček. „Patrik hrál v Chomutově na pravém křídle. Je dobrý bruslař a umí dát branku," komentuje čerstvý příchod hlavní trenér Zdeněk Venera.

Slovenský útočník hraje v české Tipsport extralize svoji první kompletní sezónu a v Chomutově nasbíral ve 42 zápasech 8 branek a 5 asistencí. Na Slavii nastoupit nemůže, protože už hrál v 43. kole ve čtvrteční předehrávce za Chomutov. K týmu Komety by se měl připojit už v sobotu.

Patrik Lušňák

Už od začátku sezóny 2012/2013 hrál rodák ze slovenských Piešťan v modrých rukavicích. Těžko však mohl tušit, že mu budou ladit s dresem i po překvapivém a velmi rychlém přestupu do Brna. Vše se událo jedenáct utkání před koncem základní části.

183 cm vysoký hráč má za sebou i zkušenost z kanadské Ontario Hockey League. V letech 2006 - 2009 působil v týmu Sudbury Wolves. Do vysněné NHL se však neprobil a vrátil se na starý kontinent.

Usadil se ve Skalici, kde hrál až do konce sezóny 2011/2012. Potkal se zde se současným a dokonce nejproduktivnějším hráčem Komety Janem Hruškou. Rok od roku své výkony zlepšoval, získával více kanadských bodů (42, 27 a 47 bodů), díky čemuž si vysloužil pozvánku do kádru extraligového nováčka z Chomutova. V nejtěžší sezóně, jakou může klub zažít, si hráč vybraný na 51. místě CHL draftu počínal slušně. Dva z celkových 13 bodů zaznamenal hned v první utkání proti Kometě, kde byl vyhlášen nejlepším hráčem Chomutova.

Z týmu Pirátů Patrik nahlédl i do dospělé reprezentace Slovenska, za kterou hrál i ve výběrech do sedmnácti a dvaceti let.