Zúčastní se podle vás Jágr mistrovství?

Myslím, že jo.

Někteří hráči říkají, jak jim voláte s tím, že se jich na nominaci neptáte, ale oznamujete jim ji. Uplatníte toto i v Jágrově případě?

Zatím jsem trenér, takže to mám určovat. Jak jsem říkal, s Jardou počítám. Chceme ho dostat do pohody, aby hrál to, co od něj očekáváme. Je světová třída. Na druhou stranu si musíme uvědomit, že má nějaký věk. Nemůžeme si myslet, že nastoupí a udělá tři body.

Počítáte tedy s tím, že letos dostane o něco méně výraznou roli v týmu, než na jakou byl zvyklý?

Jarda chce vždycky hrát a pomoct týmu. Jeho role bude taková, jaká má být. Nemůžeme čekat, že bude rozhodovat každý zápas několika body. Co jsem viděl jeho utkání na Floridě, plnil tam svou roli velice dobře. Vytvářel šance, dával góly. Je důležité nechat ho hrát jeho typický hokej.

V noci na čtvrtek vypadl z play off NHL Winnipeg i s třemi českými hráči. Už s nimi jednáte?

Spojujeme se. Chceme, aby přijel útočník Michael Frolík a brankář Ondra Pavelec. Zatím nechci předbíhat a říkat, jestli určitě přijedou.

Znamená příjezd brankáře z NHL, že automaticky získá místo české jedničky?

Už dřív jsem řekl, že to oznámím nejpozději v pondělí. Jsem víceméně rozhodnutý, ale ještě počkám.

Na které další hráče čekáte?

To teď neřeším. Do toho se pustíme, až jak budou jednotlivé týmy vypadávat. Na mistrovství vezmeme co nejvíc hráčů a uvidíme, jestli pak budeme doplňovat tým kluky z NHL, nebo těmi, co už s námi jsou.

V Brně vás čeká další duel s Finy, které jste ve středu ve Znojmě porazili 4:1. Chcete něco změnit?

Plánujeme změnit rozehrávku, tu nám Finové v první třetině často nabourávali. Jinak chci, aby byl přístup hráčů stejný. Kluci ukázali obrovské srdce a bojovnost. Ve Znojmě se nám taky s Finy dařilo bruslit, což je proti nim vždy hodně důležité. Hrají v hodně velkém tempu.