Při příchodu jste si asi takové výsledky nepředstavoval…
Přišel jsem v době, kdy klub potřeboval nějakým způsobem pomoct. Předchozí kouč Roman Kaňkovský rezignoval a v jednom se to nedalo dělat. Šel jsem do toho s tím, že se pokusíme odlepit od dna. Bohužel máme hrozně úzký kádr, to se ukázalo třeba ve středu proti Šumperku. Hráli jsme proti velmi silnému soupeři ve třinácti. To je potom těžké.

Technika pod vaším vedením ještě nevyhrála. Jak moc je to frustrující?
Samozřejmě dost, ale nejen pro mě. Do klubu jsem nešel s přehnanými ambicemi, rozhodně jsem si nemyslel, že sám něco zvrátím.

Vyčítal jste si už, proč jste nabídku přijal?
Věděl jsem, do čeho jdu. Nemám si jak kazit jméno, celý život jsem se živil něčím jiným, hokej mě baví. Kdyby bylo v týmu dvacet hráčů, co jim to nejde, tak se dá něco dělat. Jenže máme jiné problémy.

Jaká je nálada v týmu?
Někteří kluci pracují velmi dobře, jiní to mají nastavené trochu jinak. V tom je velký problém, který se bohužel bude dávat do konce sezony jen těžko do pořádku. To by se muselo vyměnit šest nebo sedm hráčů a to moc nejde.

Proč máte tak málo hráčů?
V týmu máme dost studentů a někteří nepochopili, co druhá liga obnáší. Odjedou třeba se školou na hory, aniž by se to snažili nějak skloubit. Teď nám do toho zase zasáhne univerziáda, kam odjedou tři hokejisté.

S kým budete hrát?
Klukům to přeju, jenže nám tu zůstane asi deset hráčů. Někdo se sice zase vrátí, ale budeme s obtížemi lepit tři útoky.

Co na situaci klubu říká vedení?
Začátkem týdne jsem se sešel s vedením a informoval je o stavu kádru. Když někdo nechodí do práce, tak ho propustí, jenže to my udělat nemůžeme. Neměli bychom s kým hrát už vůbec. Deset dvanáct lidí funguje, jenže jich potřebuju ještě tak osm. Sháníme hráče v různých juniorkách a snad někdo přijde.

V sobotu hrajete s prvním Vsetínem. Máte šanci uspět?
Jde o velkého favorita, ale i tak to může být zajímavé utkání. Náš středeční sok Šumperk tam padl až po boji 4:5 a my s ním teď hráli vyrovnaně. Můžeme hrát důstojnou roli a překvapit.

Souboj s lídremBeznadějně poslední hokejisty brněnské Techniky čeká v sobotu doma od pěti hodin odpoledne vedoucí tým druholigové skupiny Východ Vsetín. Valašský celek letos prohrál pouze jediný duel a má strach nahánějící skóre 131:56. Technika může těžit z nadějného středečního utkání se silným Šumperkem, kdy padla až po boji 4:5.