Stadion podle odhadů vyroste nejdřív za tři roky. Například veteráni Tomáš Kaberle či Leoš Čermák za tuto dobu překročí čtyřicítku, nejstarší brněnský hráč Petr Ton oslaví dokonce pětačtyřicet…

Při každoročních změnách v kádru je možné, že domácí atmosféry nového stánku si užije jen zlomek současného kádru. „Přiznám se, že mě ve čtvrtek napadlo, jestli v Brně ještě budu, když se stadion povede postavit a zahraju si na něm. I když jsou nejkratší termín tři roky, je to všechno pořád daleko," usmívá se jedenatřicetiletý útočník Jakub Koreis.

Projekt nové arény i tak kabina přijala s nadšením. „Oficiální prohlášení tomu dává úplně jinou váhu. V Rondu hrajeme rádi, ale k místu za Lužánkami má vztah celé Brno a Kometu pozvedne zase na vyšší úroveň," tvrdí Koreis. „Na hokej se dostane víc lidí. Je důležité mít pořád dobrý tým, abychom i větší stadion zaplnili," přidává Hadamczik.

Zase doma

Domácí prostředí Kometě schází i v současnosti, protože kvůli odkladům či koncertům odehrála poslední extraligový duel v DRFG Areně na konci října. Domů se vrátí po 23 dnech v neděli, kdy hostí desátý Třinec. „Je to nezvyklé. Jak pro diváka, tak mužstvo to není dobré. Pro hráče je těžké dostávat se do tempa po pauzách," naráží Hadamczik na nepravidelný program.

V tabulce devátá Kometa doma poprvé v sezoně nastoupí už od půl čtvrté odpoledne. Hráčům novinka pozmění zaběhnutý denní rytmus. „Odstup od jídla je potřeba pět šest hodin. Takže si musím dát třeba v osm snídani a v půl jedenácté už oběd. Jako profesionálové se přizpůsobíme," zmiňuje Koreis.

Proti Třinci chce Kometa vylepšit bilanci čtyř porážek z pěti posledních duelů. „Chci pokračovat v tom, že teď dostáváme málo gólů. Hráče nabádám, že minimálně tři musejí dát a na ty máme vyhrávat," vyzývá brněnský kouč.