Již po necelé půlminutě hry přiklepl Sedláček puk před bránu Eriku Novákovi a ten překonal Jirkůva, vypadalo to na jasnou záležitost. To si asi pomysleli i břeclavští hokejisté a jak čas ubíhal, nechávali stále více hrát domácí Techniku.

Zatažená hra Lvů spojená s oslabením dala vysokoškolákům, hrájícím naposled v rosickém azylu před návratem za Lužánky, ideální šanci ke srovnání, kterou Babic využil. Nutno dodat, že mu k brance dopomohla dvojitá teč.

„Po vstřeleném gólu jsme hráli ještě asi deset minut, ale to nám na výhru nemůže stačit. Kvůli nedisciplinovanosti jsme dostali vyrovnávací branku. Kdybychom do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak,“ přemýšlel břeclavský trenér Michal Konečný.

Do druhé třetiny vkročili Lvi v přesilovce, ale ty letos břeclavskému týmu nejdou. Nedokázali využít ani jedinou z osmi přesilovek ve druhé části, jejich kombinace za brankou nebo v rozích k vážnějším šancím nevedly. Právě hra v početní výhodě byla rozhodujícím faktorem utkání. V polovině zápasu dostali domácí dvojnásobnou přesilovku, ale Mrázova bomba Chvátalovu branku minula.

Ve 33. minutě břeclavský brankář se štěstím vykopl betonem střelu Odehnala, o minutu později už se Technika ujala vedení, když Rajnoha donutil Bartáka předčasně opustit trestnou lavici. Vyrovnání měl na hokejce nejproduktivnější Lev Erik Novák, jenže zblízka netrefil, když ho našel před Jirkůvem Sedláčkův pas.

Do poslední části břeclavští trenéři zamíchali se složením útoků, což hru oživilo, ale kýžený gólový efekt to nepřineslo. Břeclav si sice vypracovala optický tlak, ale kotouč do branky ne a ne dostat. I ve vyložených šancích břeclavští útočníci selhali, příkladem toho byla Fiedlerova střela z mezikruží, kterou skryl domácí gólman do chráničů.

Ke konci utkání nepřesný rozhodčí hru ještě více rozkouskoval a připravil tak hosty o závěrečný tlak. Nejprve poslal v 50. minutě Břeclav do čtyř, a poté neodpískla faul na Chvátala v brankovišti. Než se stačil břeclavský gólman znovu připravit, propálil ho od modré Strýček a bylo po zápase.

Trenéři mohli dělat na střídačce, co chtěli, bohužel bez výsledku. „Proházeli jsme útoky, ale moc to nepomohlo. Snad kdybychom dali včas gól na 3:2, snad by se s utkáním ještě dalo něco dělat. Ale musím pochválit kluky ve třetí třetině. Aktivní hrou a bojovností dostali domácí pod tlak, bohužel nám pak ublížilo to oslabení tří proti pěti, ve kterém dala Technika třetí gól,“ mrzelo Konečného.

Břeclavi to v Rosicích prostě nelepilo, puk často uskakoval a když už se dostali ke střele, zchladil jejich snahu Jirkův.

„Dnešní utkání rozhodly přesilovky. Domácí je využili, my ne. Už nevím, jak jinak to mám říct, to je naše klasika. Nedáváme branky ani z těch nejvyloženějších šancí. My trenéři už za hráče ty góly dávat nemůžeme,“ krčil rameny břeclavský kouč.

VSK Technika – HC Břeclav 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Babic (Benýšek, Odehnal), 24. K. Rajnoha (Habrovec), 49. Strýček (Habrovec) – 1. Novák E. (Sedláček, Hrůza)

Vyloučení: 8:7 Využití: 3:0

Diváků: 80

Sestava HC Břeclav: Chvátal – Zapletal, Svoboda, Dora, Novák J., Nedvěd, Škápik – Čikl, Sedláček ©, Hrůza – Klimovič, Bolfík, Kuriál – Barták, Fiedler, Grmela