Hanácký tým se také potýká s koncovkou, navíc se proti němu postaví brněnská jednička v brance Marek Čiliak, který se zaskvěl v Litvínově a vychytal první nulu sezony.

Slovenský brankář obdržel ocenění pro hvězdu duelu ze strany Komety. Domácím střelcům pokryl 39 ran a jen při pokusu domácího beka Petra Chaloupky mu pomohla tyč.

Pětadvacetiletého Čiliak se dostal do pohody Štědrý den, který strávil s rodinou na Slovensku. Následně po 23 duelech v sezoně slavil první nulu. „Maminčina zelňačka zafungovala," smál se Čiliak. „Oddychl jsem si a šel do zápasu s čistou hlavou," dodal brankář, který sledoval pohádky s malou dcerou. „Malá při nich ale moc nevydržela. Furt mi skákala po hlavě. Takže jsem to měl i takové trochu akční," usmíval se Čiliak.

Sobotní duel však nedopadl se šťastným koncem, jak to bývá v pohádkách, pro Jana Hanzlíka. Ve 33. minutě narazil brněnský obránce do mantinelu po střetu s Miloslavem Hořavou. Kometě bude chybět několik týdnů. „Honza má vykloubené rameno. V litvínovské nemocnici mu ho nemohli nahodit zpět, podařilo se jim to až někdy o půlnoci. Podívá se na něho ještě doktor Radomír Holibka (uznávaný olomoucký ortoped – pozn. red.)," povídal Hadamczik.

Po citelném zásahu do obrany dává třiašedesátiletému trenérovi příslib do dalších duelů alespoň sobotní výkon defenzivy. „Dali jsme do hry po zranění Richarda Stehlíka, posilu Petera Tršku a Petra Štindla. Kluci v tomto utkání prokázali dobrou výkonnost," hodnotil Hadamczik, který vsadí proti Olomouci minimálně na šest beků.

Kometa oplácí Olomouci zářijovou domácí porážku 2:3 na nájezdy. Hanáci v sobotu nestačili 1:3 v domácím utkání na Plzeň a po slibném vstupu do extraligové soutěže se už propadli na sedmé místo tabulky. Poslední tři zápasy Olomoučtí prohráli. „Měli jsme dát dva, tři góly, ale bohužel. Všechny naše střely šly do břicha gólmana. Ukazuje se, jak mužstvu strašně chybí koncový hráč," postěžoval si po duelu 
s Plzní olomoucký kouč Zdeněk Venera. Nyní je olomoucká „Mora" o pět bodů právě před brněnským celkem. Kometa má však před duelem 31. kola extraligy jedno utkání k dobru. „V období svátků a i při Open Air Game je třeba hrát jako v play off. Potřebujeme sbírat každý možný bod a výsledky domácích zápasů zlomit už proti Olomouci," narážel Čiliak na sérii čtyř domácích porážek brněnského mužstva.