Ani neúčast hlavního trenéra při zápase znojemské hokejisty nerozhodila na cestě do play off mezinárodní soutěže EBEL. Bez nemocného kouče Martina Stloukala zdolali ve čtvrtek rakouský Salcburk 3:2.

V nadstavbě B vyhráli Orli počtvrté v řadě a na čele tabulky mají po polovině utkání pětibodový náskok před slovinskou Lublaní. „Náskok je naprosto skvělý, ale nemůžeme si dovolit zbývající zápasy prohrát," upozorňuje finský obránce Znojma Vesa Kulmala, který proti Salcburku vstřelil první gól v EBEL.

Trenér se výsledek dozvěděl až dlouho po zápase. „Přepadla mě stejná viróza jako některé hráče. Měl jsem čtyřicítky horečky a nemohl duel sledovat. Zjištění však bylo příjemné," hlásí znojemský kouč Stloukal.

Rozhodující gól trefil Jan Lattner v početní výhodě. „Konečně to vyšlo, protože přesilovky nás trápí celou sezonu. Přistupujeme k nim poctivě, snad jsme si už smůlu vybrali," doufá znojemský útočník Peter Pucher.

Orli v nadstavbě klopýtli jen v prvním duelu, kdy doma podlehli Innsbrucku 2:3, od té doby vítězí. Před druhou polovinou nadstavby je čeká dvanáctidenní pauza vyplněná dvoufázovými tréninky. „Ve všech hráčích bylo, že nám o bod utekl postup do nejlepší šestky, na kterou jsme po výkonech v sezoně měli morální právo. Zklamání už vyprchalo, boj o play off máme ve vlastních rukou a stačí si pohlídat hlavně domácí zápasy," burcuje Stloukal.

Do druhé půlky nadstavby vstoupí Orli na ledě Býků v Salcburku. „Každý duel bereme jako v play off a rozehráli jsme to dobře. V Salcburku chceme postup pojistit. Stačí už jen tři čtyři body," míní slovenský veterán Pucher.

Kabinu Orlů přepadla viróza, navíc poraněné rameno vyřadí do konce sezony Jana Šedu. Martina Podešvu trápí prasklá čéška. „Proto je možná lepší, že hrajeme slabší skupinu, mančaft se dá dohromady. Kdybychom hráli v první šestce, výsledky možná obětujeme trénování na play off, které by tým třeba víc zdecimovalo," uvažuje Stloukal.

V pěti utkáních nadstavby nastříleli jeho svěřenci dvacet branek a dostali jich pouze sedm. „Produktivita není špatná, ale drží nás hlavně gólmani, oba mají formu," chválí Pucher Ondřeje Kacetla s Filipem Landsmanem.

Prim hraje i čtvrtá pětka, v níž nastupuje Pucher s krajanem Markem Uramem. Podílela se na třetině gólů v nadstavbě. „Nehrajeme špatně, možná jsme nejlepší čtvrtá pětka v Evropě," směje se Pucher. „Čím víc jsme na ledě, tím jsme lepší. Podstatné však jsou výsledky týmu," dodává.

EBEL – nadstavba B

Odehrané zápasy Orlů:

Znojmo – Innsbruck 2:3

Dornbirn – Znojmo 1:7

Znojmo – Lublaň 5:1

Fehérvár – Znojmo 0:3

Znojmo – Salzburg 3:2

Tabulka nadstavby B:

1. Znojmo 4 0 1 20:7 12
2. Lublaň 3 0 2 15:13 7
3. Salcburk 2 0 3 17:17 7
4. Székesfehérvár 2 0 3 11:12 6
5. Dornbirn 2 1 2 10:19 5
6. Innsbruck 2 0 3 12:17 4

Zbývají utkání Orlů:

13. 2.: Salzburg – Znojmo (19.15)

5. 2.: Znojmo – Fehérvár (19.15)

17. 2.: Lublaň – Znojmo (17.30)

19. 2.: Znojmo – Dornbirn (19.15)

22. 2.: Innsbruck – Znojmo (19.15)