Čtvrtfinalista uplynulého ročníku mezinárodní soutěže EBEL i dva týdny před startem nové sezony dolaďuje podobu svého kádru. Poslední akvizici představuje slovenský útočník Branislav Rehuš, který uspěl na zkoušce. V týmu už naopak nepokračuje další forvard Petr Beránek. „Řekli jsme si, že smlouvu ukončíme, víc k tomu sdělit nemůžu. Byl jsem s tím smířený, i když jsem měl zájem zůstat. Na Znojmo určitě budu vzpomínat v dobrém, klub mi dal šanci prosadit se do se-niorského hokeje," loučil se jedenadvacetiletý forvard.

Velký průvan nastal i na brankářském postu. Už zkraje léta Orli angažovali Tomáše Tomka, jenže šestadvacetiletý Slovák si na startu přípravy poranil ruku a start sezony nestihne. „Je to průšvih. Ruku má v sádře, ale do posilovny chodí," řekl Režnar.

Znojmo nespoléhá pouze na další letní brankářskou posilu Patrika Nechvátala, v posledních dnech získalo do svých řad další dva gólmany. První je šestadvacetiletý Lukáš Cikánek, který se po sestupu Kladna z extraligy ocitl bez angažmá. „Pro start sezony s ním počítáme na místo jedničky, po návratu Tomka se o místo v brance asi poperou spolu," uvažoval Režnar. O příležitost se rve také teprve osmnáctiletý Slovinec Žan Us. „Doufám, že v sezoně dostanu šanci se do týmu podívat, dal jsem si to jako svůj cíl," uvedl talentovaný gólman.

Znojemskému stratégovi nedělá starosti jen častá obměna mužů v brankovišti, ale v celém týmu. „V létě k nám přišlo třináct nových hráčů. Jsou to většinou mladí kluci, se kterými je potřeba pracovat. Nejsme národní tým, kde se sejde pětadvacet zkušených hráčů, řekne se jim systém a hrají podle něj. Máme tady plno polotovarů," upozornil kouč.

A bránit podle něj musejí všichni. I ti, kteří mají ofenzivní úkoly. „Třeba Peter Pucher si na to zvykal dlouho. Teď si zvyká Pavel Rosa, i když je mu sedmatřicet," dodal Režnar.

Už ve čtvrtek od půl šesté večer se Orli představí v další přípravě na kladenském ledě.