Kometa odehrála jednu z nejhorších úvodních třetin, v prostřední části už prohrávala 0:3. Jenomže stačila necelá minuta a o výsledek se začaly bát Pardubice. Jenomže závěrečný stav zněl 2:3.

V reakci na úterní porážku ve Vítkovicích se do branky Brna teprve podruhé v sezoně postavil Martin Falter.

První přesilovka se Kometě nevedla úplně podle představ, přesto si v jejím závěru vypracovala šance. Dvakrát nebezpečně pálil Tomáš Malec, tlak pokračoval i při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Tím se hosté po své první početní výhodě chlubit nemohli.

Jenomže v 9. minutě šli zničehonic do vedení. Po nahození Roberta Kousala doklepával za Faletrova záda neobsazený Jan Buchtele. Za dvě minuty bylo v pardubickém táboře ještě veseleji. Aleš Hemský po buly vypíchl puk Radimovi Bičánkovi a uháněl na branku. Jan Starý po jeho zpětné přihrávce ještě neskóroval, vyražený puk ale doklepl do sítě David Krejčí. Především duo z NHL Hemský – Krejčí pořádně větrají brněnskou defenzivu. Ta si s nimi neví rady.

Kometě na chvíli pomohlo vyloučení Jiřího Cetkovského, ale Boris Valábik netrefil zblízka branku.

Druhá třetina začala opatrně, ale už po dvou minutách se strhla mela před Falterovou brankou. Po ní si šel na trestnou lavici sednout Valábik. Příliš nebezpečné v přesilovce ovšem Pardubice nebyly.  Ve 27. minutě ale pokazil rozehrávku Jozef Kováčik a Radovan Somík prostřelil Faltera potřetí.

V následném oslabení měl velkou šanci Tomáš Divíšek, bekendem ale netrefil a následná dorážka Tomáše Žižky šla také mimo. Zdá se, že Kometa začala hrát až za výrazně nepříznivého stavu.

Ve 35. minutě se opakovala situace z úterních Vítkovic. Za nepříznivého stavu 0:3 napřáhl v přesilovce od modré kapitán Bičánek a svojí letos tradiční bombou snížil. Letos už se trefil osmkrát.

Stačilo pár sekund a ze zápasu bylo drama. Čtyři a půl minuty před druhou sirénou snížil na rozdíl jediného gólu Róbert Petrovický.  Po střele Romana Erata. A hned mohlo být srovnáno. Znervóznělé Pardubice se samy dostaly pod tlak a Martin Dočekal měl na hokejce vyrovnávací gól.

Závěrečná část začala podle očekávání náporem domácího celku. Na druhé straně ujel Hemský, ale Falter ho vychytal. Kometa začíná s blížícím se koncem zápasem stále častěji dorážet na nejistého brankáře Dušana Salfického. Jenomže to nestačilo. Ani závěrečná přesilovka Kometě nepomohla.