Ve vašem jídelníčku se takových kalorických bomb tedy objevovalo hodně?

Ale o tom léto přece je. (smích) Museli jsme si užít a odpočinout si. Zapomenout na hokej. Ale za dva tři týdny bude vše v pohodě.

Jenomže už teď ve čtvrtek vás čeká zápas proti Petrohradu, který má na ledě jeden týden přípravy náskok.

To vážně? Kdo tam takový zápas strčil? (smích) Takové utkání si chceme užít. Vždyť budeme hrát proti jednomu z nejkvalitnějších mužstev v Evropě. Všichni víme, o jak bohatý klub jde. Pokusíme se zabojovat a trochu je potrápit. Závěry z toho vážně nikdo dělat nebude.

Ani fanoušci?

Myslím, že ne. Já je na zápas z celého srdce zvu, ať si jej přijdou užít. Ať nás trochu pozitivně posunou do další přípravy a do sezony.

Když jste mluvil o jelítkách a klobáskách, čekalo vás v kabině nějaké týmové vážení, nebo vám trenér věří?

V dnešní době už každý ví, co potřebuje. Někdo má problémy s váhou, jiný musí zamakat na kondici. To si každý řeší sám, aby byl na sezonu připravený.

Jaký jste měl program poslední měsíc?

Mám děti, které sportují. Hrajeme tenis, do toho si dám posilovnu. Tak se udržuju já. Důležité je být stále v pohybu. Ale hlavní je odpočinout si po psychické stránce.

Našel jste v kabině stejnou pohodu, jako když jste končili minulou sezonu?

Každý se těší, až to začne, i když ty první dny jsou těžké. Mně připadá, jako bychom skončili včera. Musíme mít minulou sezonu v hlavě, ale pomaličku na ni zapomínat. Teď už začíná něco nového.

Počítáte s tím, že očekávání na vás budou určitě mnohem větší?

Určitě. Každý se teď na Brno dívá trochu jinak. Všem týmům se bude do Brna jezdit složitě. Budeme pokračovat v tom, že toto je naše hala, naši fanoušci a naše město. Musíme se soustředit od prvních zápasů.

Jste rád, že jste našel spoustu známých tváří v kabině?

Podle závěru loňské sezony víme, co dokážeme. Když jsme si pomohli, tak tým fungoval. Ale třeba se kádr časem ještě doplní.

Kromě přípravy s Petrohradem vás čekají zápasy European Trophy.

Předně bych preferoval duel s Petrohradem až na konci srpna. To už budeme mít nějaké nohy. (smích) Každopádně je to zpestření.

Ale na souboje se zahraničními týmy se těšíte?

Pro nás je rozhodně lepší hrát proti kvalitnějším protivníkům. Dobře nás to připraví na extraligu.