Leckterý trenér by se už při takovém počtu zraněných hráčů začal ošívat a shánět po posilách. Kouči hokejové Komety Zdeňku Venerovi chybělo v posledním extraligovém duelu proti Liberci šestice stabilních opor. Jenže v Kajot Areně je na vchodu pro posily nápis vstup zakázán. V následujících duelech si jihomoravský klub poradí z vlastních zdrojů.

V praxi to znamená, že stejně jako proti Bílým Tygrům Brno v dalších zápasech stáhne hru na tři útočné formace. „Věříme, že i tak to náš tým zvládne. Dokázali jsme to při vítězství 7:3 s Libercem. S Pardubicemi jsme padli, ale to nebylo kvůli nedostatku sil," povídal sportovní manažer Komety Pavel Zubíček.

V kancelářích brněnského klubu se ale na téma případných nových hráčů baví. „Jenže žádná posila tým okamžitě nepotáhne nahoru. A potom, co budeme dělat s dalšími hráči, až se ti naši uzdraví?" ptal se kouč Venera.

Ve středečním domácím duelu European Trophy proti Českým Budějovicím, který začíná v šest hodin večer, dostanou z velké části příležitost talentovaní junioři. Na střídačce se kvůli přetlaku nebudou hráči mačkat ani v pátečním extraligovém zápase s pražskou Spartou. „Jenže na tři pětky se nedá hrát celou sezonu," hlásil slovenský veterán Róbert Petrovický.

Podle Venery ovšem nešťastné období marodících hráčů pomalu končí. „Nebude to asi hned v následujícím duelu, ale blíží se. Přece to nemůže trvat věčně," vzdychl brněnský kouč.

Druhý celek tabulky si aspoň pojistil služby útočníka Miloslava Hořavy. Jeho zkušenosti se Kometě v současném stavu hodí. „Cenný je pro nás i díky své univerzálnosti," tvrdil Zubíček.

Třicetiletý borec se zkušenostmi z Ruska, Švédska a Švýcarska prodloužil s úřadujícím vicemistrem kontrakt už potřetí. Znovu o jeden měsíc. Původně měl v Kometě hrát jen do konce října.

Kvůli první vlně zranění ale zůstal. „Bez toho bych si tady moc nezahrál. Záleží na konci výluky až odejdou borci z NHL. Potom chci zase někam do zahraničí," podotkl ke svým plánům Hořava.

European Trophy

Zatímco brněnský klub využije středeční duel European Trophy především k otestování mladých hráčů a načerpání sil na další extraligové soupeře, jeho soupeř z Českých Budějovic má jiné starosti. Po ostudných porážkách 3:6 doma se Zlínem a 0:8 v Karlových Varech si hráče Jihočechů pozvalo na kobereček vedení klubu. A většinu z nich proto pošle do brněnského zápasu. „K utkání odcestuje prakticky celý kádr kromě hráčů z NHL, tedy Václava Prospala, Milana Michálka, Martina Hanzala a Andrew Ference," informoval sportovní manažer klubu Zdeněk Blažek.