VYBERTE SI REGION

Pospíšil se těší na druhý brněnský počátek

Brno – Vysněný rozjezd sezony vystřídal děsivý pád tabulkou a velké zklamání. Podobný osud letos potkal všechny extraligové hokejisty brněnské Komety až na jedinou výjimku.

12.4.2011 1
SDÍLEJ:

Tomáš Pospíšil v dresu SlavieFoto: DENÍK/Vít Šimánek

Třiadvacetiletý útočník Tomáš Pospíšil zažíval přesně opačný příběh. Nejdříve se v Brně trápil, pak na hostování ve Slavii parádně restartoval sezonu. S mladým týmem pod velením kouče Vladimíra Růžičky proplul až do semifinále, v němž Pražané smolně vypadli s Třincem. „Zklamání už trošku přebolelo, pomohla mi také reprezentační pozvánka. Tu jsem vůbec nečekal,“ rozesměje se talent, který si protahuje sezonu v národním týmu.

Na loňské začátky v modrobílém dresu nevzpomíná rád. „Trápil jsem se. V létě jsem se zranil a dlouho jsem se nemohl dostat do formy,“ líčí Pospíšil. Při letním fotbálku si poranil koleno a špatné rozpoložení si přenesl i do extraligy. V sedmnácti zápasech získal jediný bod za nahrávku, většinou skomíral až ve čtvrté formaci a chyběla mu pomoc trenéra. „Vůbec jsem necítil důvěru. V té době jsem chtěl odejít, protože jsem věděl, že se situace nezmění,“ vrací se k brněnskému podzimu.

A na začátku listopadu se dočkal zlomového okamžiku. Na hostování ve Slavii dostal prostor i novou motivaci. „Byl jsem rád za šanci. Pár prvních zápasů se mi vydařilo, ale pak to nešlo. Jenže pan Růžička mě podržel. Společně s trenérem Čelanským se mnou pracovali i mimo led. Na videu mi ukazovali různé maličkosti. Opravdu mi hodně pomohli,“ objasňuje klíčovou pasáž svého vzestupu.

Ve Slavii se krok za krokem propracoval mezi nepostradatelné články týmu. I proto se teď pere o účast na mistrovství světa na Slovensku. Dalekosáhlé iluze si však nedělá. „Velkou šanci nemám. Přijedou hráči z NHL a z Ruska. Reprezentace je pro mě hlavně velká zkušenost, za kterou jsem moc rád,“ váží si účasti na reprezentačním kem­pu.

Pospíšil si pochvaluje atmosféru v týmu, s nímž o víkendu absolvoval dvojzápas v Bělorusku. „Jsem z ní překvapený. Není problém si pokecat opravdu s každým. A Bělorusko? Čekal jsem, že to tam bude trošku hezčí,“ cukají mu koutky. Na ledě se mohl pořádně ukázat až ve druhém zápase. „Dokonce jsem naskakoval v první lajně, takže super,“ pochvaluje si borec, který má v Kometě smlouvu na další dva roky.

Pokud se v národním týmu neudrží do závěrečného turnaje, nejspíš v Brně přihlásí už na začátku května při startu přípravy. Nebude mu chybět Slavia? „Tak to vůbec neberu. Věděl jsem, že se do Brna vrátím,“ říká rázně. A tak zanedlouho v Kometě odstartuje podruhé. „Těším se na novou sezonu. Doufám, že se mi bude dařit víc než loni. Jsem mladý, potřebuju hrát a hrát,“ směje se Pospíšil.

Autor: Tomáš Svoboda

12.4.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

Tipy na víkend: Vánoční trhy začaly i na brněnském výstavišti

Brno – Kromě vánočních trhů v centru Brna mohou lidé od pátku zajít i na brněnské výstaviště. Téměř pět set různých prodejců otevřelo své stánky na tamním vánočním trhu. V provozu zůstanou až do 18. prosince. Největším lákadlem jsou podle pořadatelů řemeslné výrobky i regionální delikatesy. Stánkaři je dovezli ze všech koutů České republiky i ze zahraničí.

Týden s elektronickou evidencí tržeb: řada podniků zdražila. Ne kvůli EET, tvrdí

Jižní Morava – Stejný oběd ve stejné restauraci, ale za cenu i o čtvrtinu vyšší než před týdnem. Jihomoravané, kteří chodí do restaurací, už týden musejí sáhnout hlouběji do svých kapes. Útrata jim v mnoha případech narostla se zavedením elektronické evidence tržeb od minulého pátku.

Kvůli sladkostem za 350 korun vyhrožoval nožem v pekárně

Brno – Svérázně si opatřil mikulášskou nadílku mladík v brněnské ulici Cejl. Minulý čtvrtek před sedmou hodinou večer přišel do pekárny. „Mluvil se slabým romským přízvukem a chtěl bonboniéry, kávu a čokolády," uvedla k případu až o týden později policejní mluvčí Andrea Cejnková. Když měl zaplatit, na obsluhu vytáhl nůž a s nákupem za tři sta padesát korun utekl.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies