Vysokoškoláci letos z 21 utkání slavili jen čtyři výhry. Doplácejí na letní odchod mnoha opor, zejména z obranných řad. „Myslel jsem, že i přes velké změny to nebude tak hrozné. Bohužel to moc nešlo. Sedli jsme si s vedením a domluvili se, že roli hlavního trenéra vezme někdo jiný. Mužstvo potřebuje nějaký impulz," povídal jihlavský odchovanec Kaňkovský.

Luděk StehlíkJedenapadesátiletý odchovanec brněnské Komety, v níž odehrál šest sezon. Nastupoval i v nižších českých soutěžích a regionálních ligách v Německu a Rakousku. Po návratu ze zahraničí stihl i sezonu v Blansku a čtyři roky v brněnské Technice.

Z klubu však bývalý výborný hokejista neodchází. „Roman v Technice určitě zůstává. Jen nebude sedět na lavičce, bude konzultant," nastínil Odehnal. „Trochu si odpočinu. Určitě mi neuškodí, když se na hokej podívám také shora," dodal Kaňkovský, s nímž se jeho svěřenci rozloučili sobotní výhrou 8:2 na ledě Kopřivnice.

Na trenérskou práci ani po zpackané první polovině letošní sezony nezanevřel. „Hokej pro mě představuje odreagování po práci. Na led jsem se s kluky vždy těšil. V Technice jsem zažil skvělé časy. Měl jsem štěstí na výborné hráče jako Honzu Habrovce, Ondru Látala, Davida Havíře nebo Karla Benýška. I s vedením týmu v podobě Vlasty Odehnala nebo Tondy Hýska se mi dobře spolupracovalo," jmenoval mistr československé ligy z roku 1991.

Tým přebírá další bývalý vynikající hokejista. Stehlík vyrůstal v brněnské Kometě, v jejímž dresu odehrál šest sezon. „Technika má poměrně mladý kádr. Chceme se odpoutat od spodních pater a hrát důstojnou roli v druhé lize. Cíl je, aby kluky začal hokej opět bavit, nebáli se jej hrát a hlavně se někam posunuli," vyhlásil jedenapadesátiletý Stehlík na klubovém webu.