Před novou sezonou odehraje Kometa deset přípravných utkání, polovinu z nich proti soupeřům ze Slovenska. I v ostatních případech se s výjimkou tradičního úvodního duelu v Třebíči bude držet na východ od Brna. Dvakrát se střetne s extraligovým nováčkem z Olomouce, síly poměří i s Vítkovicemi. „Deset utkání je tak akorát. Člověk se dostane do tempa," domnívá se nová posila Komety.

Dvakrát se brněnský tým střetne s týmy KHL.V prvním domácím utkání vyzve Amur Chabarovsk, který se před sezonou bude připravovat na soustředění ve Znojmě. A už tradičně se Kometa utká s bratislavským Slovanem. „Osobně jsem zatím proti týmu z KHL nehrál. Těším se na novou zkušenost," říká König.

Naopak nová zkušenost pro něj nebude účast na trenčínském Rona cupu. Přípravný turnaj pořádá klub ze západního Slovenska už od roku 1994, Kometa se ho zúčastní poprvé. „Před pár lety jsem na tomto turnaji s Nitrou hrál. Jeho prestiž je každý rok trochu jiná. Záleží na tom, kdo přijede," přibližuje tradiční letní klání pětadvacetiletý hráč. Letos při něm Kometu a domácí Trenčín doplní právě Nitra se Skalicí.

Hráči Komety už sice znají program přípravných zápasů, zatím ale mají jiné starosti. „Jsme v plné letní přípravě. V jakých formacích budeme hrát, zatím vůbec netušíme. Na to je brzy," ví König.

Domácí přípravné zápasy už Kometa neodehraje v Kajot Areně. Od prvního července se největší sportovní hala v Brně opět bude jmenovat Rondo. K prvnímu extraligovému zápasu v ní brněnští hokejisté nastoupí v neděli 14. září. Ve druhém kole vyzvou v repríze letošního finále Zlín.

DAVID NEKVINDA