Melu odstartovala potyčka znojemského Jakuba Stehlíka s třebíčským Ondřejem Dlapou. "Dostal jsem puk po vyhrané buly, jel jsem směrem k naší bráně, nahrával mému spoluhráči a zezadu na mě skočil jeden jejich hráč a hned do mě mlátil," popsal situaci na oficiálních stránkách Třebíče Dlapa. "Slyšel jsem o panu Stloukalovi hodně věcí, ten se má jít normálně léčit, tady tohle není normální," doplnil na adresu znojemského trenéra Martina Stloukala.

Podle Stloukala ale vyvolal potyčku faul domácích. "Byl to vyhecovaný boj, přeci jen je zápas brán jako derby. Stala se jedna, použiji slovo nešťastná, událost, kdy náš hráč byl naražen zezadu.

Rozhodčí to nezapískal. Tvrdil, že to nebyl faul. Naši hráči se poté začali bránit, došlo k incidentu na ledě, poté třebíčská střídačka naskákala na naši střídačku a rozhodčí zápas ukončil," citoval server Orlů Stloukala.

"Pokud se stane, že první faul je zezadu, potom ta odplata vzniká na základě emocí. Nemyslím si, že by se nervozita přenesla z minulého vzájemného duelu, z naší strany to tak vnímáno nebylo," dodal Stloukal.

Podle kouče Třebíče Kamila Pokorného už před dvěma týdny ve Znojmě bylo k vidění vyhecované utkání. Dva hráči Znojma a jeden Třebíče tehdy dostali tresty na pět minut a do konce utkání. "Nerozumím, proč se k tomu hráč nepostaví čelem, neshodí rukavice a nejde si to rozdat na férovku. Naši kluci viděli, co se tam děje a nenechali si nic líbit. Byli jsme lepší na ledě a nakonec i ve rvačce," prohlásil Pokorný.