VYBERTE SI REGION

Probuzený střelec Svoboda: Radoval jsem se asi půl minuty

Plzeň /ROZHOVOR/ – Na den přesně dva měsíce čekal brněnský útočník Tomáš Svoboda na vstřelenou branku. Návrat do kolonky střelců si načasoval ideálně. Ve středu vstřelil první branku pátého zápasu čtvrtfinále s Plzní. Tu vyhrála Kometa 3:2, stejný je nyní i stav série. „Dlouho jsem gól nedal a čekal se ode mě. Snad se teď trošku uvolním," povídal Svoboda.

26.3.2014 2
SDÍLEJ:

Útočník brněnské Komety Tomáš Svoboda.Foto: DENÍK/Attila Racek

Po vaší trefě jste málem přeřval diváky na stadionu. Jakou úlevu jste cítil po dvou měsících bez vstřeleného gólu?

Byl to první gól, který jsme dali. Plzeňští sami říkají, že když dáme úvodní branku, tak se proti nám hraje špatně. Z gólu jsem se radoval asi třicet vteřin. (úsměv)

Dlouhou série bez branky většinou zlomí šmudla. Ta vaše byla ale velmi povedená. Kde jste vzal takové sebevědomí?

Nevím. (smích) Vypíchl jsem v rohu puk a před bránou nikdo nebyl. Obránce byl ode mě daleko, tak jsem rád, že to tam gólmanovi propadlo mezi betony. Ale tak to bývá, nějak se to odrazí.

Při vaší gólové asistenci u třetí branky jste Libora Pivka jasně viděl?

Ano. Sehráli jsme to výborně. Vojta Němec natáhl hráče na sebe a měl jsem tak víc času. Libor si skvěle odstoupil.

Ukázal tam svoje zkušenosti?

Je to hráč před bránu. Vysoký a silný. Tam je jeho místo. Vyplynulo to ze hry. Byl tam, kde měl být.

Góly jste stříleli z předbrankového prostoru. To je v play off hodně důležité.

Chodíme hodně do brány, trefujeme se z brankoviště. Hrajeme s Plzní devátý zápas sezony, těžko na sebe něco vymyslíme.

Den před zápasem jste z tréninku odešel dřív. Dostal jste se rychle do pořádku?

Nebylo mi moc dobře. Trochu mě bolela hlava, ale nic hrozného. Trenér ví, že je hlavně na hráčích, aby se dostali do pohody, aby byli připravení na zápas. Teď je to o maximální pohodě.

Kouč Kýhos říkal, že vás hlava bolela z toho, že nedáváte góly.

Jo, četl jsem to, kluci mi to hned ukazovali. (smích) Ale asi měl trošku pravdu.

Autor: Michal Čejka

26.3.2014 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies