Trofej pro vítěze extraligy se objevila na horáckém stadionu před měsícem při autogramiádě. „Kometa teď opět doveze pohár. Co vím, spousta lidí se na zápas těší,“ říká asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Po více jak třech měsících jsou opět v plném zápřahu. Tedy myšleno na ledě, šestitýdenní suchou přípravu už mají hokejisté mistrovské Komety za sebou. V úterý se sešla většina týmu k tréninku na ledě po dovolené.
Mistři jsou na ledě. Kometa začíná s přípravou na letní duely, zatím bez Erata

Dlouholetý hráč a později hlavní kouč Třebíče si prožil před měsícem speciální moment, kdy do svého města přivezl cennou trofej. Nyní si to společně s brankářem Karlem Vejmelkou, bekem Tomášem Bartejsem a forvardem Martinem Dočekalem zopakuje.

Příprava s Třebíčí
2016: Třebíč – Kometa 2:3
Branky: Raška, Nečas, Mrázek
2015: Třebíč – Kometa 2:6
Ostřížek 2x, Ton, H. Zohorna, Čermák, Vondráček
2014: Třebíč – Kometa 2:1
König
2013: Třebíč – Kometa 3:5
T. Svoboda, Jakub Svoboda, Koreis, Káňa, Kempný
2012: Třebíč – Kometa 0:5
Jakub Svoboda 2x, Raška, Bičánek, Jan Hruška

Ovšem bez Tomáše Vondráčka, který přestoupil do Pardubic. „Hodně jsme si to užili. Jde o událost, která se nestává každý rok a sešlo se to parádně. Na zimák přišlo asi tisíc třebíčských fanoušků, mladých kluků i dospělých pro podpisy a vyfotilo se s hráči a pohárem. Hodně lidí v Třebíči fandí Kometě. I spolupráce mezi kluby funguje dobře a těží z toho oba týmy,“ povídá Pokorný.

Na červnovém setkání nechyběli kapitán Leoš Čermák, útočník Martin Erat a obránce Ondřej Němec. Nyní dostávají volno. „Nebudou hrát úplně nejzkušenější kluci, řekněme dřív narození. Chceme mužstvo nakombinovat. Vidím to zhruba padesát na padesát. Některé stabilní kluky doplníme o mladíky. Navíc se chceme podívat na třebíčské mužstvo, kde je několik brněnských hráčů,“ sděluje bývalý sportovní manažer Třebíče Pokorný.

Ondřej Němec.
Mistrovskou kocovinu tým ani majitel nedovolí, říká Ondřej Němec

V brance nastoupí Vejmelka, kterému kryje záda osmnáctiletý gólman juniorky Martin Holík. Na led naskočí i obě předsezonní posily Tomáš Svoboda a další třebíčský odchovanec Lukáš Nahodil. Zkušenější borci si zahrají zřejmě až ve čtvrtek doma proti Slovanu Bratislava. „Už si připadám, že když jsem překonal hranici 26 let, patřím mezi staré, jak tady vidím mladé kluky. Na zápasy se těším, už mi to dost chybělo,“ prohlašuje elitní brněnský bek Jakub Krejčík.

V defenzivě ho proti Třebíči zastoupí například talentovaní Filip Král nebo Dalimil Mikyska. „Přijel jsem z reprezentace, z akce devatenáctek. Na klubové úrovni zase bude rozdíl v taktice. V národním týmu lítáme a zabíjíme se u mantinelu. V Kometě to chce hrát spíš víc hlavou,“ hlásí osmnáctiletý Mikyska.

V minulé sezoně odehrál v základní části extraligy čtyři utkání a sbíral zkušenosti po boku Michala Gulašiho či Ondřeje Němce. V Třebíči nastoupil k 28 prvoligových utkáním. „Za Třebíč proti nám nastoupí kluci, co se mnou hráli minulý rok v juniorce Komety. Budu spokojený, když je párkrát čistě dohraju,“ ušklíbne se.

Ilustrační foto.
Teplota bude atakovat čtyřicítky. Lidé se mohou zchladit v podzemí nebo poláriu