V pátek debutoval v dresu brněnské Komety. A byl vidět. Při druhém střídaní si připsal asistenci, při třetím si vysloužil čtrnáct trestných minut. Ve třetí části dokonce zaznamenal trefu proti Slavii. „Když dám gól, mám vždycky i přihrávku a bitku. Tohle se mi stalo už potřetí," přiznal sváteční střelec po výhře 4:3 po samostatných nájezdech.

Defenzivní úkoly si ale v první obranné dvojici s Janem Hanzlíkem plnil skvěle. Za sebou už má dva zápasy v prvoligové Třebíči. Tam jej museli se rvačkami krotit. V Brně dostal zelenou. „Bitka mi zvýšila adrenalin, dostal jsem se líp do zápasu," upozornil na ideální životabudič.

Jako svého prvního extraligového soka si vybral hromotluka Davida Šticha. „To byl instinkt. Byl jsem na ledě. řekli mi, že když k tomu dojde, prostě se to stane. A stalo se," usmál se hráč, jehož příchod do Brna má na svědomí kondiční kouč Normand Lacombe.

Štich mu navíc zařídil i jeho první českou branku. Hokejkou totiž tečoval puk za záda vlastního brankáře. „Fakt? Tak to mu děkuju," popíchl na dálku svého „oblíbence" ze včerejšího zápasu.

Jeho rvačka se Štichem byla hlavně o šikovnosti, ne o síle. „Nemám typický styl bitek, prostě se soupeře snažím trefit častěji než on mě. Nedali jsme si moc ran, nebyla to moc dobrá bitka," zamrzelo jej.

Jinak má zkušenosti s českým hokejem zatím minimální. Dva zápasy za Třebíč, trénink v Kometě. „Hráči jsou tu větší. Trvalo mi několik střídání, než jsem se dostal do zápasu," přiznal obdivovatel bitkaře Columbusu Jareda Bolla. Pochvaloval si ovšem brněnské fanoušky. „Byli úžasní. Dodávají spoustu energie," poděkoval po vítězné premiéře příznivcům Komety.